Natuurcursus voor (groot)ouders

REGIO - IVN Waterland gaat een natuurcursus voor (groot)ouders en andere geïnteresseerden organiseren. Een natuurouder gaat samen met kinderen op onderzoek uit in de natuur om ze iet, iets te leren over natuur en leefomgeving. Ook helpen ze leerkrachten van de basisschool bij de uitvoering van praktische natuurlessen.

Ze brengt enthousiasme voor de natuur over op de kinderen door bijvoorbeeld een excursie te doen, bomenbingo of bodemdiertjes te onderzoeken. Tijdens de Natuur Ouder Cursus krijgen ze heel praktische handvatten om met de kinderen op een leuke manier de natuur te laten beleven of onderzoek te doen. Naast theorielessen over o.a. planten, vogels, bomen, bodemdiertjes ligt de nadruk tijdens de cursus juist op de praktijk en worden er allerlei werkvormen geleerd zoals spelletjes, veldwerk en excursies. Het IVN stelt ook materialen ter beschikking zoals leskisten, werkbladen en onderzoeksmaterialen.

De Natuur Ouder Cursus bestaat uit acht lessen theorie en acht praktijk. De cursus zal starten bij voldoende deelname van februari t/m mei 2020 op de tweede en vierde donderdagavond en zaterdagochtend van de maand in Purmerend of Volendam.

Van de deelnemers zal een kleine financiële bijdrage worden gevraagd: 50 euro voor IVN-leden en 75 euro voor niet-leden. Je ontvangt het cursusboek gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Annet Speelberg, IVN Waterland, Coördinator Scholen Werkgroep. Email: aspeelberg@quicknet.nl, tel. 06 10118379.