"Als ik wat ga mankeren hoop ik wel dat iemand met mij iets leuks wil gaan doen"

Ik word als mantelzorgconsulent benaderd door Ben die de zorg heeft voor zijn zus, die helaas de diagnose Alzheimer heeft gekregen.

Haar naam is Gertruida en zij verblijft bij haar broer in huis omdat het alleen in haar eigen huis niet meer gaat. Ze gaat langzaam achteruit maar omdat ze de laatste tijd vaak haar sleutels kwijt raakt, niet meer weet waar ze haar fiets heeft gestald en afspraken vergeet, heeft Ben besloten om haar in huis te nemen.

Gertruida geniet er erg van om haar baantjes weer te trekken en voelt zich veilig met iemand in de buurt

Gertruida gaat twee dagen naar de dagopvang maar verveelt zich de andere dagen best wel. Zij ging bijvoorbeeld iedere week zwemmen. Ben heeft daar geen zin in, hij vindt zwemmen echt verschrikkelijk! Daarbij heeft Gertruida aanwijzingen nodig bij het aan- en uitkleden en dat is Ben "een brug te ver".

Als consulent RSWP kom in contact met een dame van 67 jaar die, ondanks haar drukke leven, wel iets voor de ander wilt betekenen want zo zegt zij; "ik hoop dat, als ik wat ga mankeren, er ook iemand met mij iets leuks wil gaan doen."

Er is een klik

Gertruida en de vrijwilliger maken een afspraak en er is een klik. Vervolgens stemmen zij een dag af wanneer zij naar het zwembad gaan. Ben koopt een 10-badenkaart, waar ook de vrijwilliger gebruik van mag maken. Het financiƫle stuk wilde de vrijwilliger niet gelijk aankaarten maar daar zij een klein pensioentje heeft is dit een welkome geste.

Gertruida geniet er erg van om weer haar baantjes te trekken en voelt zich veilig nu er steeds iemand bij haar in de buurt is en haar ondersteunt met aan- en uitkleden!

Ze spreken af dat zij dit wekelijks gaan doen, behalve in de vakanties want dan hebben de kleinkinderen prioriteit

Ze spreken af het wekelijks te doen, behalve in de vakanties want dan zijn de kleinkinderen eerste prioriteit. En dat mag, want als vrijwilliger geef je aan wat haalbaar is.

Elkaar helpen

Geloof jij net als RSWP in een samenleving waarin we elkaar helpen en wil jij ook iets voor een ander betekenen en er zelf ook plezier aan beleven? Neem dan contact met ons op via het servicepunt RSWP via 0299 426364