Hennie en Bram met de burgemeester.
Hennie en Bram met de burgemeester. (Foto: Han Giskes)

Burgemeester brengt felicitatiebezoek aan echtpaar Sies

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl bracht afgelopen woensdag een felicitatiebezoek aan het echtpaar Bram en Hennie Sies. Het stel was op 25 februari 60 jaar getrouwd.

Elvis bracht Hennie en Bram samen

Bram (81) is geboren in Rotterdam en Hennie (78) is geboren in Haarlem. Ze leerden elkaar kennen in een park in Amsterdam Noord, waar zij, samen met andere jongens en meisjes, liedjes zongen van Elvis en de Everly Brothers. Een jaar later trouwde het stel en gingen zij wonen in Amsterdam.

Met de bakfiets

Het stel heeft op verschillende kamers in Amsterdam gewoond. Met de bakfiets trokken zij van kamer naar kamer. Daarna hebben zij nog op een woonboot en in een bovenwoning in Amsterdam gewoond.

Naar Purmerend

Bram en Hennie verhuisden in 1970 naar Purmerend en het bevalt hen hier nog steeds uitstekend. Ze kregen twee kinderen en werden grootouders van een kleindochter.

Bram heeft vanaf dat hij 20 jaar was tot aan zijn pensioen bij het chemische bedrijf Ketjen, later Akzo Nobel gewerkt. Hij begon daar als werkman en werd uiteindelijk productiebaas.

Vrijwilligerswerk

Hennie deed het huishouden en zorgde voor de kinderen. Later heeft zij nog een aantal jaren in de horeca gewerkt en deed zij veel vrijwilligerswerk bij bejaardencentra.

Bram en Hennie overwinterden altijd graag in Turkije. In hun vrije tijd zijn zij allebei graag creatief bezig. Bram met Tiffany en glas in lood en Hennie knutselt graag en maakt onder andere sieraden.

Vakantie met gezin

Het feest wordt uitgebreid gevierd met familie, vrienden en kennissen en deze zomer gaan zij samen met het hele gezin op vakantie.