JuRo Unirek RC Waterland moet nu vol aan de bak tegen AAC

PURMEREND- Het was dé kans om een stap richting geschiedschrijving te maken, maar JuRo Unirek RC Waterland verloor zondag op eigen veld de topper tegen medekoploper The Bassets uit Sassenheim. De eindstand was 39-15 in het voordeel van de gasten uit de bollenstreek.

Daardoor staan de Purmerendse rugbysters nu op plek drie in de ereklasse, achter het Amsterdamse AAC en The Bassets. Dit weekend, zondag 1 maart, is de topper tegen AAC, een inhaalwedstrijd nadat dit duel eerder deze maand vanwege de storm Ciara afgelast werd. JuRo Unirek RC Waterland zal dit duel eigenlijk moeten winnen om kans te houden op het landskampioenschap.

De ploeg zit tussen hoop en vrees vanwege vele afwezigen, zoals Monica Goodijk (stage in het buitenland), Inger Jongerius, Emma Laan en Marlou Jongejans (allen geblesseerd) en Guna Limmane (tijdelijk teruggekeerd naar Estland). Niettemin kwam de thuisploeg tegen The Bassets nog wel op voorsprong via Kimberley Haaker.

Daarna nam de Zuid-Hollandse formatie echter het heft in handen. Tot de pauze wist JuRo Unirek RC Waterland de schade nog enigszins beperkt te houden: 10-17. Daarna liep, óók volgens de thuisploeg, de betere ploeg verder uit naar een ruime overwinning.