Kinderen uit de wijk samen in één koor is wat de school voor ogen heeft.
Kinderen uit de wijk samen in één koor is wat de school voor ogen heeft. (Foto: S. de Bruijn)

Muziekschool Waterland start wijkkoren

PURMEREND - Op alle basisscholen in de regio Waterland organiseert Muziekschool Waterland muziekonderwijs. In de klas en als naschoolse activiteit. Deze activiteiten zijn gericht op leerlingen van de betreffende scholen en vinden plaats binnen de school.

Kinderen uit de wijk samen in één koor!

Hier komt een project bij dat nog een stapje verder gaat, namelijk de wijkkoren. In de wijkkoren gaan kinderen uit groep 3 en groep 4 van verschillende scholen uit een wijk, samen zingen in één koor.

Muziekschool Waterland vindt het belangrijk dat alle kinderen toegang hebben tot muziekeducatie. "Niet alle kinderen hebben gelijke kansen. Door steeds weer te zoeken naar manieren om ons aanbod nog toegankelijker te maken, proberen we met ons educatieprogramma zoveel mogelijk kinderen te bereiken", zegt Esther Dam, directeur van Muziekschool Waterland.

Dit schooljaar startte Muziekschool Waterland het unieke wijkproject Watermusic. Leerlingen van scholen in de wijken Overwhere en Wheermolen, krijgen voor een langere periode instrumentale les, spelen samen in een orkest én zingen in een koor.

Gezamenlijk met de kinderen uit de wijkkoren sluiten zij het jaar muzikaal af tijdens een concert in juni met het thema 75 jaar vrijheid.