Simone Pronk en Evalien Dirks
Simone Pronk en Evalien Dirks (Foto: Han Giskes)

Gehaakte 'Tommetjes' stromen binnen

vervolg voorpagina

Simone: "Dagelijks kwamen er tientallen binnen, we wisten niet wat ons overkwam. Zeker november was een gekkenhuis, we kregen dozen vol. Ik zat de hele dag op Facebook om iedereen te bedanken."

Tom al favoriete knuffel voor veel kinderen

De tasjes zijn inmiddels uitgereikt aan de kinderen in de eigen zorg van de stichting en kleine Tom is bij veel van hen de favoriete knuffel geworden. Ook de reacties op de onderdelen uit de tas zijn positief. "Veel ouders gaven aan dat ze zich er niet van bewust waren hoeveel emotiewoorden er zijn. Daar is nu meer aandacht voor. Ook wordt de tas gebruikt in de behandelgroepen waarna ze er thuis mee verder kunnen."

Nog 300 nodig

Evelien en Simone hebben nog 300 Tom-poppetjes nodig. "Misschien dat er in Purmerend nog haaksters zijn die ons willen helpen? We hebben de speelgoedwinkel Meneer de Uil in Purmerend bereid gevonden als verzamelpunt te dienen. Dus wie nog een Tommetje wil haken: het patroon staat op www.tasvantom.nl en de poppetjes kunnen bij de winkel worden afgegeven."

Droom

De droom van Evelien en Simone is om alle kinderen vanaf drie jaar die doof of slechthorend zijn in Nederland zo'n tas te geven. "Er worden jaarlijks 180 baby's doof geboren, dus dan zou er voor de komende vijf jaar 15.000 euro nodig zijn", geeft Evelien aan.

Belangstelling

"Daarnaast blijken ook logopedisten veel belangstelling te hebben voor de tas, tot uit Belgiƫ aan toe. We zijn hier voorlopig nog niet klaar mee."

De Tas van Tom dus: een schot in de roos.