De Purvak begint volgende week, Onder meer nabij het Arboretum staan enthousiaste Spurd-medewerkers klaar.
De Purvak begint volgende week, Onder meer nabij het Arboretum staan enthousiaste Spurd-medewerkers klaar. (Foto: Rodi Media/MvS)

Zes weken lang PurVak-activiteiten

BEEMSTER - De vakantie breekt aan, en dus biedt Spurd weer een groot aantal sport-en spelactiviteiten voor de jeugd uit Purmerend en de Beemster. Zes weken lang van 6 juli tot en met 14 augustus op diverse locaties in beide gemeenten.

Gratis deelname aan uitgebreid programma

Het programma is zelfs uitgebreider dan ooit. De deelname is gratis en per activiteit worden honderd kinderen toegelaten. Beemster kinderen kunnen dicht bij huis blijven. Er vinden activiteiten plaats tegenover Het Arboretum en op het Bamestra-terrein.

De activiteiten vinden plaats in diverse sportzalen en in het Leeghwaterpark. Speciaal voor leerlingen van het middelbaar onderwijs is er een avondprogramma

Clup Welzijn. een organisatie voor welzijnswerk en maatschappelijke dienstverlening, doet ook mee. Bij Cultuurhuis Wherelant kan iedereen cursussen en workshops volgen op het gebied van beeldende kunst, fotografie, vormgeving, theater en dans. Tijdens PurVak zijn er creatieve- en theater- of dans workshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Voor het volledige programma zie www.purvak.nl. Aanmelden mag, maar is niet meer verplicht.