Burgemeester Bijl feliciteerde Ad en Corry Nelis-van Hooren met hun 60-jarig huwelijk
Burgemeester Bijl feliciteerde Ad en Corry Nelis-van Hooren met hun 60-jarig huwelijk (Foto: Evert Ruis)

Burgemeester brengt felicitatiebezoek aan echtpaar Nelis-Van Hooren

Ad en Corry Nelis-van Hooren 60 jaar getrouwd

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl bracht op maandag 30 december om 11.00 uur een felicitatiebezoek aan het echtpaar Ad en Corry Nelis-van Hooren dat op 29 december zestig jaar was getrouwd.

Ad (90) is geboren in Geertruidenberg en Corry (87) is geboren in Waspik. Ze kenden elkaar al sinds hun studententijd maar ontmoetten elkaar later bij de jeugdbeweging en kregen verkering. Binnen een jaar ging het stel trouwen en wonen in Geertruidenberg. Ze kregen drie zoons en zijn trotse grootouders van vijf kleinkinderen. In 1971 verhuisden Ad en Corry naar Purmerend. Het bevalt hen hier goed.

Maatschappelijk

Ad werkte bij een elektriciteitscentrale op de afdeling Toezicht. Drie jaar later werd hij ambtenaar bij gemeente Naaldwijk. Corry werkte als leerkracht naaldvakken bij een meisjesschool. Later zorgde zij voor het huishouden en de kinderen. Ook maatschappelijk waren Ad en Corry actief. Zo heeft Ad mensen met Alzheimer geholpen. Corry bezocht veel mensen via de kerk. Corry zingt al ruim 40 jaar met veel plezier in een kerkkoor. Ook borduurt zij graag. Ad maakt hiervoor de ontwerpen.

India

Samen zijn ze vaak in India geweest. Nu maken ze nog regelmatig samen een wandeling. Het jubileum wordt kleinschalig met het gezin gevierd.