Het ontwerp van de vitrines van Guus en Laura, meubelmakers uit Graft.
Het ontwerp van de vitrines van Guus en Laura, meubelmakers uit Graft. (Foto: aangeleverd)

Crowdfunding voor vitrines museum

DE RIJP - Museum In ’t Houten Huis in De Rijp, dat zeker tot 20 mei is gesloten, start een crowdfunding voor vitrines gemaakt door de firma Velthout uit Graft. Het gaat om ’t net nieuw gestarte bedrijf van de jonge meubelmakers Guus van Velthuijsen (21) en Laura Bosman (22) uit Graft. Guus werd in 2018 én in 2019 Nederlands kampioen meubelmaken. Een timmerbedrijf en Museum in ’t Houten Huis is een gouden combinatie om een plan voor nieuwe vitrines te verwezenlijken met een donatie door deze crowdfundingsactie.

Wens om te investeren in duurzame museummeubels

De wens van Museum In ’t Houten Huis is om te investeren in duurzame museummeubels. Guus en Laura van fa. Velthout hebben goed naar de wens geluisterd en houten vitrines met glas ontworpen van essenhout. De crowdfunding voor nieuwe vitrines is ingegeven om het jonge timmerbedrijf te supporten maar is meteen een mooie start om gefaseerd de vitrines, die ongeveer 1000 euro per stuk kosten, aan te schaffen. Het museum zoekt ook verder naar andere fondsen.


Donateurs kunnen een bedrag van 50 euro overmaken op het rekeningnummer van Museum In ’t Houten Huis in De Rijp: NL77 ABNA 0843 5916 84 onder vermelding ‘vitrine’. Minder of meer geld doneren mag ook maar dat heeft invloed op de tegenprestaties die geleverd worden. Het bedrag van 50 euro of meer voorziet in een aandenken (van hout) van Guus en Laura, een vitrine-aandeel van Museum In ’t Houten Huis. Voor alle donateurs geldt een uitnodiging om bij de onthulling van de eerste vitrine te zijn in het museum. Dit gebeurt pas na het coronatijdperk en als het eerste streefbedrag van 2000, voor twee vitrines, is gehaald.