Wethouder Monique Stam en Anja Grootoonk, voorzitter College van Bestuur van het Horizon College, knippen het lint door.
Wethouder Monique Stam en Anja Grootoonk, voorzitter College van Bestuur van het Horizon College, knippen het lint door. (Foto: Theo Annes)

Horizon College opent Bed & Business

HEERHUGOWAARD – Een plek waar studenten de mogelijkheid hebben om praktijkervaring op te doen én waar buitenlandse studenten worden ontvangen, da is Bed & Business. Woensdagmiddag 26 februari werd deze unieke vorm van onderwijs van ROC Horizon College aan de WM Dudokweg 45 op feestelijke wijze officieel geopend.

Studenten van de opleidingen Horeca en Facilitaire Dienstverlening runnen de accommodatie onder begeleiding van docenten. Ook studenten van andere opleidingen worden hierbij betrokken; studenten Vormgeving ontwikkelen het design en studenten Techniek zetten zich in voor onderhoud en het uittesten van nieuwe technologie.

In het Bed-gedeelte zijn mooie woonstudio's en een sfeervolle gezamenlijke verblijfsruimte gerealiseerd voor maximaal 24 buitenlandse studenten en docenten. In het Business-gedeelte worden vergaderingen, studiedagen, masterclasses en trainingen gehouden voor studenten, medewerkers en externe samenwerkingspartners.

Vakman Ondernemer

Ook wordt de opleiding Vakman Ondernemer aangeboden in Bed & Business. Studenten van verschillende mbo-opleidingen kunnen na hun reguliere niveau 3-opleiding in een jaar tijd leren hoe ze een eigen onderneming starten. Bij deze opleiding zijn externe partners als de Rabobank, het Ondernemersklankbord en het Ondernemersnetwerk NNH nauw betrokken en worden masterclasses met gastsprekers uit het bedrijfsleven georganiseerd.