Boekenweek 2020.
Boekenweek 2020. (Foto: Aangeleverd)

Boekenweek in Waardse bibliotheek

HEERHUGOWAARD - De 85e Boekenweek (7 tot en met 15 maart) staat in het teken van rebellen en dwarsdenkers. Bibliotheek Kennemerwaard heeft een aantrekkelijk programma voor je samengesteld dat perfect aansluit bij het thema Rebellen en Dwarsdenkers.

Kunsthistoricus Martijn Pieters verzorgt een lezing over rebellen in de kunst en hun rebelse werken. Sommige zorgen voor verbazing, andere nog steeds voor discussie. De lezing is woensdag 11 maart in de bibliotheek in Castricum en donderdag 12 maart in de bibliotheek in Bergen.

Extinction Rebellion

Donderdag 12 maart organiseert Bibliotheek Kennemerwaard in Castricum een avond met Extinction Rebellion. Deze vreedzame burgerbeweging wil dat de overheid maatregelen neemt tegen de klimaatcrisis en de ecologische crisis. Er zal ook veel aandacht zijn voor de artistieke kant van de beweging.

Rebellen tegen reclame

Een voorhoede van activisten, burgemeesters, columnisten en juristen gaat voorop in de strijd tegen alomtegenwoordige reclame. Hoe zou een toekomst zonder reclame eruit kunnen zien en gefinancierd kunnen worden? Zondag 22 maart zendt de VPRO een aflevering van 'Tegenlicht' uit over dit onderwerp. Woensdag 25 maart van 19.30 tot 21.00 uur vindt er een Tegenlicht Meet Up plaats over dit onderwerp in de bibliotheek in Alkmaar Centrum.

Nog geen lid? Sluit tijdens de Boekenweek een Luxe abonnement af en ontvang een Dopper van de bibliotheek. Kies je voor automatische incasso dan vervallen ook de inschrijfkosten (€ 5,-). Reserveren voor activiteiten kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in één van onze vestigingen. Je kunt alleen per pin betalen.

Afbeelding
Afbeelding