Opkikker-ambassadeur Danae van Oosterwijk temidden van de tto-leerlingen.
Opkikker-ambassadeur Danae van Oosterwijk temidden van de tto-leerlingen. (Foto: Aangeleverd)

Leerlingen tto-afdeling Han Fortmann helpen Stichting Opkikker

HEERHUGOWAARD - De locatie Han Fortmann van het Trinitas College heeft een bloeiende afdeling tweetalig onderwijs (tto). Al bijna een jaar zijn de tto-leerlingen bezig met het inzamelen van lege cartridges en oude mobiele telefoons voor Stichting Opkikker. De afgelopen week hebben zij deze overhandigd aan de twaalfjarige Alkmaarse Danae van Oosterwijk, die ambassadeur van Stichting Opkikker is.

Al vanaf 1995 organiseert deze stichting Opkikkerdagen (www.opkikker.nl) voor gezinnen met een ernstig ziek kind. Zo'n Opkikkerdag kan talloze vormen aannemen, toegesneden op de individuele gezinssituatie. Alles kan; niets is de stichting te gek. Doel is om zieke kinderen en hun gezinsleden een onvergetelijke dag te bezorgen, waardoor de zorgen van het gezin even helemaal naar de achtergrond verdwijnen. Na een Opkikkerdag volgt de mogelijkheid om ambassadeur te worden en als vertegenwoordiger van de Stichting Opkikker op te treden, wat het patiƫntje verantwoordelijkheid, sociale contacten, trots en eigenwaarde geeft.

Ambassadeur

Ook met Danae is het zo gegaan. Zij heeft een ernstige darmaandoening, waardoor zij 's nachts gevoed moet worden via een infuus in haar slagader. Danae is Opkikker-ambassadeur geworden nadat zij zelf een fantastische Opkikkerdag beleefde in het Dolfinarium. Als ambassadeur zet zij zich regelmatig in om voor andere zieke kinderen een Opkikkerdag mogelijk te maken. Fondsenwerving via de inzameling van cartridges en oude mobieltjes is daar onderdeel van. Omdat er in mei voor Danae een ambassadeursdag op het programma staat, heeft zij alvast materialen opgehaald bij de Heerhugowaardse tto-leerlingen.