Ruud Beerepoot (l) in actie.
Ruud Beerepoot (l) in actie. (Foto: AV Hera)

Winst voor Beerepoot bij NK Cross

HEERHUGOWAARD - In de Noordoostpolder werd zaterdag 29 februari het Nederlands kampioenschap cross gehouden. Namens atletiekvereniging Hera stonden bij de klasse Masters 50+ de succesvolle atleten Ruud Beerepoot en Pip Tesselaar aan de start voor hun wedstrijd over 8.000 meter.

Alle ingrediƫnten waren aanwezig om er een echte cross van de maken: volop regen, wind, bagger, heuvels, zand en veel bochten. Bij de start nam Nico Altorf direct de leiding. Na ongeveer 400 meter nam Beerepoot de kop over en heeft deze niet meer afgestaan. Hij besloot een kleine tempoversnelling door te voeren zodat Altorf niet achter hem kon profiteren, want er stond een harde wind. De voorsprong was minimaal, hij bleef op korte afstand volgen. In de derde ronde probeerde Beerepoot daarom nogmaals te versnellen en het gaatje werd nu gelukkig wel iets groter, ongeveer 10 seconden. De laatste ronde werd zwaar, aldus de winnaar. Dit kwam ook door de regen, waardoor het parcours steeds glibberiger werd. Gelukkig wist Beerepoot stand te houden en kon hij de laatste 100 meter genieten van de overwinning, alhoewel hij na de finish de eerste paar minuten niets meer kon zeggen, zo kapot was hij. Zijn eindtijd was 29,09 minuten.

Pip Tesselaar werd vijfde in een tijd van 30.42 minuten. Hans Pater (M55) kwam als negende over de finish in een tijd van 33,21 minuten. Clubgenoot Fred Smit kwam als vijftiende over de finish, in een tijd van precies 35 minuten.