Jasmijn van Vliet houdt wel van een uitdaging.
Jasmijn van Vliet houdt wel van een uitdaging. (Foto: Theo Annes)

'Als spin in web van jongerencultuur'

Vervolg van de voorpagina

Jasmijn: "Ik ga in gesprek met verschillende partijen en met zo veel mogelijk jongeren. Wat gaat er om in die koppies? Dat kan bijvoorbeeld ook eenzaamheid zijn, jongeren die geen aansluiting kunnen vinden, onzeker zijn. Cultuur kan ook hierin een verbindende factor zijn." Jasmijn gaat tevens op zoek naar 'sleutelfiguren': wie trekken de kar, lopen voorop. Deze spilfiguren kunnen een cruciale rol spelen in het verbinden en motiveren van jongeren.

Podium

Als ze in kaart heeft wie de jongeren van Heerhugowaard en Langedijk zijn, wat hun wensen en talenten zijn en waar ze voor warm lopen, dan is het Jasmijns bedoeling om vooral de jongeren zelf aan te sturen om activiteiten op te zetten. Jasmijn: "In samenwerking met Cool en andere (culturele) organisaties willen we de jongeren een podium aanbieden. Dat kan in het Cool Café zijn, in een zaal of in één van de andere ruimtes, maar ook op een door hen zelf uitgekozen locatie. In denktanks en werkgroepen laten we hen zelf actief alle plannen uitwerken en uitvoeren."

Denk mee!

Ben je een jongere en heb je leuke ideeën of suggesties voor activiteiten of evenementen of wil je graag meedenken? Neem dan contact op met Jasmijn via info@coolkunstencultuur.nl. "Het mooiste is als alle jongeren zich straks gehoord en gezien voelen. Dat is best een uitdaging, maar daar hou ik wel van!"