Stichting KanZ wil kinderen met een meervoudige handicap zorgeloos laten genieten.
Stichting KanZ wil kinderen met een meervoudige handicap zorgeloos laten genieten. (Foto: Aangeleverd)

Opbrengst Cityrun naar Stichting KanZ

HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaard Cityrun by Night staat in de startblokken en ook dit jaar - vrijdag 10 april wordt alweer de zesde editie gelopen - wordt er geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar is dat Stichting KanZ. De kleine stichting opent graag in Heerhugowaard-Noord een logeerhuis voor kinderen en jongvolwassenen die intensieve zorg nodig hebben. Maar om dit te kunnen realiseren zijn nog wel een paar hardloopmeters gemaakt worden.

Waards initiatief voor kinderen met (meevoudige) beperking

Het zogenoemde KanZzzz slapen heeft nog bedden en andere slaap- en speelfaciliteiten nodig. Sportievelingen kunnen daarbij helpen door deel te nemen aan de run, want met de opbrengst kunnen de leden van de juniorkamer spullen kopen voor de stichting, zodat verzorgers - ouders, broers en zussen - dit jaar nog een keer een week of weekend vrij hebben voor zichzelf. Hoe fijn is het als je even de zorg kunt uitbesteden en weet dat je kind bij Stichting KanZ veilig is - en het naar de zin heeft.

Logeerhuis

Directeur van Stichting KanZ, voormalig wethouder in Heerhugowaard, Christiaan Kwint is blij met de goede doelenactie van organisator JCI (juniorkamer) Heerhugowaard. "Het aanbod van de juniorkamer om ons te helpen met de inrichting komt precies op tijd. Er is een grote behoefte aan deze zorg op maat in omgeving Heerhugowaard. Omdat wij geen winst maken op onze activiteiten en daarom voor een deel afhankelijk zijn van subsidies, giften, donaties en sponsoring, zijn wij enorm blij met elke inschrijving. Stichting KanZ bestaat in juni precies vijf jaar. Op die datum hoopt de stichting dan ook de deuren van het KanZzzz logeerhuis te kunnen openen. Kwint: "Het logeerhuis moet een fijne en vertrouwde plek gaan bieden aan thuiswonende kinderen en jongvolwassenen met een (meervoudige) beperking. Zo kunnen ze er even tussenuit, krijgen ze bij ons de zorg en aandacht die ze verdienen, en wordt het thuisfront even ontzorgd."

Kijk voor meer informatie over Stichting KanZ op stichtingkanz.com.

Loop ook mee!

De bijdrage en inzet van de Rabobank Heerhugowaard Cityrun by Night 2020 maakt het mogelijk dat deze droom binnenkort uitkomt, want de inschrijvingen zijn nog niet eerder zo hard gegaan als dit jaar. Schrijf je dus vandaag nog in via www.hhwcityrun.nl