Vrouwen uit verschillende culturen ontmoeten elkaar.
Vrouwen uit verschillende culturen ontmoeten elkaar. (Foto: Adobe Stock)

Vrouwen ontmoeten elkaar in De Zon

HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse buurtvereniging Vrouwen Ontmoet Vrouwen (VOV) organiseert woensdag 15 februari vanaf 10.00 uur een gezellige Meet & Greet koffieochtend in wijkcentrum De Zon. Zij doet dat in samenwerking met MET Welzijn Heerhugowaard .

De ochtend staat in het teken van (hernieuwde) kennismaking tussen vrouwen van verschillende nationaliteiten en leeftijden uit de omgeving van Stad van de Zon. Koffie en thee met iets lekkers staat voor hen klaar. "VOV wil in contact komen met vrouwen die het leuk vinden om andere vrouwen uit de wijk te leren kennen en samen met hen activiteiten te bedenken en uit te voeren", vertelt Tina Yao namens de buurtvereniging. "De sociale betrokkenheid kan worden vergroot met dit soort buurtinitiatieven."

Buurtvereniging VOV organiseert nu zo'n zes jaar allerlei activiteiten waar vrouwen van verschillende nationaliteiten uit de wijk aan mee kunnen doen. Elke twee weken drinken zij samen koffie en wisselen ze ervaringen en mooie verhalen met elkaar uit. Zij organiseren ook regelmatig uitjes en eten gezamenlijk allerlei zelfgemaakte gerechten vanuit diverse landen van over de hele wereld. Achter wijkcentrum De Zon ligt ook een buurtmoestuin, dit is net als het wijkcentrum een ontmoetingsplek in de wijk. Tina: "Wil je graag kennismaken met andere vrouwen uit de wijk, dan nodigen wij jou van harte uit om te komen. ij willen graag samen met jullie kijken waar jullie interesse ligt en wat jullie kunnen betekenen voor VOV en voor de wijk! Alleen nieuwe mensen leren kennen is natuurlijk ook altijd goed. Tenslotte gaat het vooral om contacten te leggen met elkaar!"

Meer informatie op Facebook Vrouwen ontmoet Vrouwen. Of neem contact op met Tina Yao via vovheerhugowaard@gmail.com of 06-50746828.