Brenda Stoter Boscolo.
Brenda Stoter Boscolo. (Foto: aangeleverd)

Lezing: Het vergeten volk

LANGEDIJK - Journaliste Brenda Stoter Boscolo geeft donderdag 27 februari een lezing in de bibliotheek Langedijk.

Brenda is verslaggeefster voor het Midden Oosten en publiceert onder meer voor Al Jazeera, Middle East Eye en The New Arab. In Nederland schrijft zij voor Trouw, De GroeneAmsterdammer, het Algemeen Dagblad en diverse tijdschriften.

Zij geeft haar lezing over Het vergeten volk, de Jezidi's, Het volk dat enkele jaren geleden in het nieuws kwam als het volk dat op de berg gedreven werd. In de zomer van 2014 valt ISIS het noorden van Irak binnen met als doel het systematisch uitroeien van de Jezidi's; een etnische minderheid met een eigen cultuur en geloof. Brenda Stoter Boscolo tekende hun verhaal op.

Zo sprak zij in Iraaks Koerdistan Jezidi-vrouwen die inmiddels bevrijd zijn van IS, maar die wel kinderen hebben van IS-strijders die hen verkrachtten. Hun families willen de kinderen niet. De vrouwen leven opnieuw in een hel.

Ook in de gemeente Langedijk wonen enkele Jezidi-gezinnen. Wilt u meer weten over hun achtergrond? Het verhaal van de Jezidi's wordt verteld op donderdag 27 februari. Aanvang 19.30 uur. Entree €5,-.

U kunt kaarten reserveren via 0226 313304 of www.bibliotheeklangedijk.nl.