Jeroen van Baden uit Koedijk regelde het draaiorgel.
Jeroen van Baden uit Koedijk regelde het draaiorgel. (Foto: aangeleverd)

Draaiorgeldeuntjes en oliebollen voor de Meander

NOORD-SCHARWOUDE - De bewoners en zorgmedewerkers van Zorgcomplex de Meander in Noord Scharwoude werden zondag getrakteerd op oliebol petitfourtjes van Oliebollenkraam Kooistra en bekende deuntjes via de draaiorgel van Jeroen van Baden uit Koedijk.

In deze tijden van corona zijn veel bewoners van zorginstellingen erg eenzaam. Hun familieleden kunnen al een lange tijd niet op bezoek komen. De medewerkers van de Meander werken hard om de bewoners goede zorg te bieden en het stukje vereenzaming te voorkomen. De moeder van Paula woont boven het Zorgcomplex de Meander en haar vriend in het zorgcomplex zelf, waardoor Paula weet hoe zeer bewoners uitkijken naar een vrolijk moment op de dag. Daarom nam Paula het initiatief om, samen met haar werkgever Nh1816 Verzekeringen, Zorgcomplex de Meander een hart onder de riem te steken.

Bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven

Paula bracht haar initiatief om Zorgcomplex de Meander in het zonnetje te zetten met succes onder de aandacht bij haar werkgever in Oudkarspel. Nh1816 Verzekeringen heeft een speciaal fonds is opgericht om kwetsbare mensen in deze tijden van het corona steun te bieden. Nh1816 is een coöperatieve verzekeraar en staat midden in de samenleving die het momenteel zwaar heeft. Zij dragen met dit fonds nh1816.nl/samenbetrokken bij waar steun nú hard nodig is. Vereenzaming voorkomen en daarmee de mentale gezondheid bevorderen is vooral in deze tijd heel belangrijk. Zondagochtend elf uur zitten de bewoners en medewerkers van het zorgcomplex, maar ook de boven het complex zelfstandig wonende senioren, klaar voor het draaiorgelspel en genieten ze van een oliebol petitfourtje bij de koffie. Een mooie manier om samen betrokken te zijn en voor elkaar te zorgen in deze tijden van corona.

Heerlijke oliebol petitfourtjes van Oliebollenkraam Kooistra.