Boven vlnr: Natalie Lodder (secretaris), Susan Beemsterboer (penningmeester), Sanne Winder (pr en sponsorcommissie), Rosalie Hink (pr, kap en grime), Bianca Limmen (pr en kledingcommissie). Zittend vlnr: Jolanda Floris (pr, rekwisieten en verlotingcommissie), Mariska Willems (productieleider en Yvette Hink (interim-voorzitter).
Boven vlnr: Natalie Lodder (secretaris), Susan Beemsterboer (penningmeester), Sanne Winder (pr en sponsorcommissie), Rosalie Hink (pr, kap en grime), Bianca Limmen (pr en kledingcommissie). Zittend vlnr: Jolanda Floris (pr, rekwisieten en verlotingcommissie), Mariska Willems (productieleider en Yvette Hink (interim-voorzitter). (Foto: aangeleverd)

Musicalvereniging Caecilia al 110 jaar actief

NOORD-SCHARWOUDE – Op 21 september is het precies 110 jaar geleden dat de musicalvereniging onder de naam Operettevereniging Caecilia werd opgericht. Het honderdjarig bestaan werd op grootse wijze gevierd. Interim-voorzitter Yvette Hink noemde het een unicum: een bloeiende vereniging met maar liefst 140 leden.

Musical Soldaat van de Revue uitgesteld

Samen met Jolanda Floris, die verantwoordelijk is voor onder andere de loterij, de rekwisieten en de publiciteit verzorgt, kijkt Yvette Hink terug op een lange traditie en vooruit naar de toekomst. En waar anders dan bij zaal Concordia, dat al meer dan tachtig jaar de locatie is waar de uitvoeringen plaatsvinden.

Bal Na

‘’Concordia was jarenlang de thuisbasis. Ik kan me nog herinneren dat er bij een bepaalde uitvoering van een operette dranghekken geplaatst moesten worden om alles rustig te laten verlopen. Er kwamen soms bussen vol met toeschouwers! En na weer een mooie voorstelling met z’n allen de derde helft beleven in het roemruchte Bal Na. Een geweldige tijd. Er was ook een periode dat het allemaal wat minder ging. Toen Concordia ging sluiten bijvoorbeeld, hing het voortbestaan aan een zijden draadje. We moesten daardoor uitwijken naar Dorpshuis De Geist in Sint-Pancras en naar De Binding. Gelukkig kwamen er nieuwe eigenaars in Concordia en keerden we weer terug naar onze geliefde plek.’’

Onder leiding van regisseur Lars van der Brugge, muzikale leiding Jan-Simon de Jong en dans van Mieke Pluijaard zou in de maand november de musical ‘Soldaat van de Revue’ opgevoerd worden.

Lees verder op pagina 5