Mark, Tim, Rick en Gio heten u van harte welkom!
Mark, Tim, Rick en Gio heten u van harte welkom! (Foto: Theo Annes)

Roode Leeuw biedt totaalconcept voor een lekkere avond uit

LANGEDIJK - Het kersverse team van de Roode Leeuw is klaar voor een nieuwe start na de verplichte pauze vanwege de coronacrisis. Eigenaar Mark Kroon heeft met chef-kok Rick en zijn maatje Gio en barman annex 'chef cocktails' Tim een gouden team geformeerd, die samen met hem - en compagnon Pascal op de achtergrond - een mooi concept gaan neerzetten.

Door Marsha Bakker

"Toen we dicht moesten vanwege de bekende problematiek werd ik gedwongen na te denken over hoe ik nu verder wilde. Het Eindeloos Tafelen concept, dat we goed hadden neergezet en ook succesvol was, is nu namelijk niet meer te doen. Er zijn door de kleine, wisselende gerechtjes en de dranken die worden geserveerd, zoveel contactmomenten aan tafel, dat het eigenlijk niet coronaproof kan. Ook het echte kroeggebeuren, waarbij veel mensen zich vrij door de ruimte bewegen en willen dansen op live muziek, kan niet meer."

Proef & Beleef

Een echte ondernemer denkt in oplossingen en mogelijkheden, dus benutte Mark de gedwongen pauze door ideeën in zijn hoofd uit te werken tot concrete plannen. Hij trad daarbij in contact met Chantel (van Chantels Mengelmoes) en met Jim Groenland (van JG Horeca), die met hun ervaring en kennis goed konden meedenken met Mark. Uit dit trio ontstond het idee voor een dinner event, waarbij de zaal van de Roode Leeuw sfeervol wordt ingericht als restaurant. Aan vooraf gereserveerde tafels voor vier personen wordt een overheerlijk uitgebreid vijf gangen diner geserveerd, bereid door Chantel. Jim zal de avond op zijn professionele manier hosten en als muzikaal entertainment komt Paula Leek optreden. Zaterdag 3 oktober vindt de eerste editie van Proef & Beleef plaats. "Niet alleen voor ons is dit de eerste keer dat we zoiets doen, maar ook voor Paula. Ik heb echter geen enkele twijfel dat deze avond geweldig wordt. Paula is een rasartieste met een dijk van een stem. Ze zal op het podium achter de vleugel optreden, maar zich ook door de zaal bewegen. We hebben hoge verwachtingen van deze avond. Uiteraard hopen we op een mooie reeks van zulke avonden waarbij we onze gasten een uitstekend diner kunnen voorzetten met entertainment op niveau. Een totaalconcept voor een heerlijke avond uit."

Nieuwe kaart

Niet alleen op de Proef & Beleef avonden kunt u straks heerlijk dineren, borrelen maar ook lunchen. "Door het aantrekken van chef-kok Rick wil ik de kaart een niveau hoger tillen. Rick kan hier met zijn ervaring voor zorgen." Rick vult aan: "In Schagen ben ik geen onbekende in de keuken, zo heb ik restaurant de Koeienhemel mede opgezet. Ik houd van pure en eerlijke smaken en mooie gerechten, maar wel geschikt voor een brede groep mensen. Ik zou de nieuwe kaart van de Roode Leeuw graag omschrijven als 'farmer meets city', oftewel: bij ons kun je terecht voor een écht goede burger, maar ook voor een verfijnde bisque. En op de kaart staat straks naast een heerlijk sappige zalmmoot ook een goddelijke tataki van verse tonijn. Kortom: bij ons geniet je van gerechten op Bib Gourmand niveau, maar ook van een goede malse biefstuk. Daarnaast krijgen diverse visgerechten een prominente plek op de dinerkaart." Samen met Gio vormt hij het nieuwe keukenteam, waarbij Gio ook de lunch voor zijn rekening zal nemen. "We hebben een tijdlang geprobeerd om dagelijks lunch te verzorgen, maar merkten dat we te veel wilden. Nu bieden we alleen in het weekend lunch aan maar kunnen daar dan helemaal voor gaan met heerlijke broodjes, salades, soepen en warme en koude gerechten", legt Mark uit.

Het team is compleet met de ervaren barkeeper Tim. Vanaf zijn zestiende is deze charmante barman al actief in de horeca en heeft daarbij allerlei takken beoefend. "Ik vind het leuk om te verdiepen in wijn en spijs combinaties en vertel straks graag aan de gasten welke wijn of speciaalbier bij welk gerecht past. Maar cocktails maken is mijn specialiteit”, vertelt hij trots. "Voor een echt goede mojito, Sex on the beach of Peach Martini cocktail hoef je niet meer naar de stad, maar die drink je straks bij mij aan de bar, gewoon in Langedijk."

Artquake

Vanaf oktober zal elke vrijdag de live muziek worden verzorgd door de talenten van Artquake. "Deze jonge mensen, uit Langedijk en omgeving, met enorm veel muzikaal talent, kunnen nergens optreden omdat we geen poppodium meer hebben in Langedijk. Ik geef ze graag dat podium, zodat het mes aan beide kanten snijdt. Ik heb op vrijdagavond gegarandeerd goede muzikale omlijsting, en deze jongeren krijgen de kans om podiumervaring op te doen."

Sowieso zorgt het nieuwe concept van de Roode Leeuw ervoor dat men zowel voor goed eten, als voor een gezellige borrel (waarbij ze zijn gespecialiseerd in speciaalbieren), maar ook voor lekker lang natafelen, uitstekend terecht kan aan de Dorpsstraat 440. "We hebben de ruimte, de middelen en de mensen om van dit nieuwe avontuur een succesverhaal te maken."

Kortom: aan zelfvertrouwen geen gebrek bij dit ambitieuze team van jonge horecamensen. "Vanaf 1 oktober staat het nieuwe concept, dan is iedereen meer dan welkom om onze ideeën zelf te komen ervaren", sluit Mark af.

Reserveren kan via de ticketlink http://Eventix.shop/bnm4ma5b of bel naar de Roode Leeuw op 0226-701526.