Musicalvereniging Caecilia bestaat 110 jaar

Vervolg van voorpagina


"Maar door het coronavirus hebben we dit moeten uitstellen, net als zoveel grote voorstellingen in ons land. Onze regisseur had een speciale musical geschreven vanwege 75 jaar Bevrijding. We hebben nu besloten om deze voorstelling door te schuiven naar november 2021,’’ zegt interim-voorzitter Yvette Hink. Die na een lange periode als voorzitter aftrad, maar omdat er geen kandidaat was om het voorzitterschap op zich te nemen, nu op de achtergrond de belangrijkste zaken regelt.

Robin Hood

‘’We hebben een zeer actief en enthousiast bestuur,’’ met actieve leden in de commissies zegt,’’ Jolanda Floris, ook al jaren betrokken bij Caecilia, dat in 1910 begon als operettekoor en uiteindelijk een musicalvereniging is geworden. ‘’Het is jammer dat we dit jaar niet kunnen optreden, maar het goede nieuws is dat de jeugd op dit moment weer bij elkaar komt in Concordia om te oefenen voor de musical Robin Hood die zij in februari 2021 zullen opvoeren.’’

Vanaf mei hadden regisseur Lars van der Brugge en muzikaal leider Sasja Dries alleen online contact en sinds enkele weken kwamen de leden eindelijk weer bij elkaar om te oefenen en dansen onder leiding van Mariska Willems.

Caecilia draagt al meer dan honderd jaar bij aan het verenigingsleven van Langedijk en biedt een podium aan amateurspelers die met passie zang, spel en dans combineren.

‘’We zijn ook blij dat bij elke voorstelling de zaal tot de laatste plaats is bezet, al is dat in deze corona periode heel lastig. We hopen op betere tijden en dat we volgend jaar weer volop kunnen spelen,’’ besluit Yvette Hink.