Bij de jongste turners waren Doorle Houwelingen en Sepp Quadvlieg (foto) de trotse kampioenen.
Bij de jongste turners waren Doorle Houwelingen en Sepp Quadvlieg (foto) de trotse kampioenen. (Foto: TTL)

Bijzonder clubkampioenschap TTL met alleen maar winnaars

LANGEDIJK - Een amateur-sportwedstrijd in coronatijd, mag dat wel? Jazeker! Zolang het een onderling toernooi is, een wedstrijd van eigen sporters binnen de club. Binnen dit kader organiseerde Turn Totaal Langedijk een heel speciaal Langedijker Turn Kampioenschap.

Ondanks nul publiek werd toch een mooi evenement

Ondanks nul publiek werd het dankzij moderne technieken een sfeervol en boeiend evenement. Voor de sporters zelf – en daar draait het allemaal om – werd het een enorm spannend toernooi.

Bijzondere editie

Zaterdag 14 november 2020 zal altijd genoteerd staan als een heel bijzondere editie van het Langedijker clubkampioenschap turnen. TTL stemde vanwege wijzigende coronamaatregelen diverse keren haar draaiboek af met de Veiligheidsregio en kreeg groen licht om met ruim 70 turn(st)ers voor het eerst in dit bizarre jaar een competitie te organiseren. Het werd een extra lange sportdag vanwege drie wedstrijden met ruime tussentijd om drukte te vermijden. In voorgaande jaren vonden de vele belangstellenden maar met moeite een plek in de altijd bomvolle hal. Maar dit keer was sportzaal Mayersloot helemaal leeg, op de sporters en enkele broodnodige vrijwilligers en juryleden na. Desondanks werd het een enorm gezellige én spannende wedstrijd want hoe vreemd het ook klinkt: er was juist méér publiek dan normaal.

Veel publiek dankzij livestream

De ouders leverden hun kroost af voor de deur van de gymzaal en haastten zich daarna snel naar huis om maar niets te hoeven missen van de livestream van Schoon Producties, mogelijk gemaakt door een dit jaar extra gulle bijdrage van hoofdsponsor Bakker Schoon Makelaardij. Ruwweg een kleine duizend familieleden en belangstellenden, zelfs uit Spanje, Amerika en Australië, konden vanuit hun luie stoel thuis de wedstrijd en prijsuitreiking live meemaken.
De jonge sporters voelden dankzij de camera's de 'nabijheid' van het thuisfront en dat leverde net als voorgaande jaren plezier, spanning en emotie op. Het was niet zomaar een wedstrijdje, iedereen was er extra op gebrand om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Lees verder op pagina 7