Netty Bleichrodt stuurde de redactie van deze krant een mail: 'Help, het bootje van mijn kleinkinderen is gestolen!'
Netty Bleichrodt stuurde de redactie van deze krant een mail: 'Help, het bootje van mijn kleinkinderen is gestolen!' (Foto: Netty Bleichrodt)

Brutaal bootje van de kleinkinderen niet gestolen maar slechts op reis

LANGEDIJK - Netty Bleichrodt stuurde de redactie van deze krant een mail: 'Help, het bootje van mijn kleinkinderen is gestolen! Kan er een opsporingsbericht in de krant?'

De redacteur dacht het bootje te herkennen, van een foto die eerder in de Facebookgroep 'Je bent er ien uit Langedijk als...' was geplaatst als zijnde gevonden in Zuid-Scharwoude. Mevrouw Bleichrodt werd op de hoogte gesteld en haar speurtocht kon beginnen!

Je bent er ien uit Langedijk...

Een blije oma Netty vertelt: "Na een zoektocht van 48 uur heb ik het bootje terug gevonden! Alles dankzij de Facebook-tip. Ik heb contact gezocht met de schrijfster van het bericht. Zij woont aan de Oosterdijk en heeft het bootje drie dagen gevolgd. Ze meldde me dat het bootje aan wal was getrokken en uit het oog verloren was. Ik ben twee keer heen en weer langs de dijk tot aan de sluis gelopen en zag uiteindelijk het bootje achter de volkstuintjes in een soort opslagplaats liggen! Via een persoon die werkte bij de kinderboerderij heb ik de naam gekregen van diegene, die op een aangrenzend stukje land schapen had lopen. Ik heb contact gehad met de schapenhoedster en het eind van dit spannende verhaal komt een happy end: Het bootje wordt binnenkort op een pickup thuisbezorgd! Geweldig! Wat ben ik toch een paar lieve Langedijkers tegengekomen. Mede dankzij de club ‘Je bent er ien uit Langedijk'! Conclusie: Het bootje had genoeg van alle coronabeperkingen. Het wilde eindelijk weer eens op reis."

Uiteindelijk zag ze het bootje liggen.