Tegenslagen, zoals werkloosheid en ziekte, kunnen bij mensen financiële ellende veroorzaken.
Tegenslagen, zoals werkloosheid en ziekte, kunnen bij mensen financiële ellende veroorzaken. (Foto: Adobe Stock)

Steunfonds zet zich in voor mensen in moeilijke situaties

LANGEDIJK - De Stichting Interkerkelijk Steunfonds -SISL, heeft het doel om aan bewoners van de gemeente Langedijk financiële bijstand te verlenen die (nog) niet door de overheid wordt verleend. Ongeacht hun godsdienstige of politieke overtuigingen, geslacht of leeftijd.

Ongeacht hun godsdienstige of politieke overtuigingen, geslacht of leeftijd. In de praktijk betekent dit dat mensen in moeilijke omstandigheden een beroep op de stichting kunnen doen voor een financiële bijdrage, een lening voor bijvoorbeeld een opleiding of acute nood, of goederen zoals bijvoorbeeld een computer, wasmachine of een fiets. Daarnaast worden al jaren met de kerst levensmiddelenpakketten verstrekt. Deze pakketten worden door de vrijwilligers ingekocht, samengesteld en rondgebracht.

Moeilijke tijd

Iedereen kan financiële problemen krijgen, dat zijn echt geen mensen die niet met geld om kunnen gaan, zeker in deze onzekere tijd. Schulden gaan vaak veel verder dan geldzaken. Veelal leidt het tot grote stress en kan het gevolgen hebben voor de relatie of vriendschappen. Tegenslagen, zoals werkloosheid en ziekte, kunnen bij mensen financiële ellende veroorzaken. Vraag hulp als je er zelf niet uitkomt. Zo snel mogelijk, want voorkomen is beter dan genezen.

Hulp aanvraag

Mensen met geldproblemen kunnen naar de website van SISL: www.steunfondslangedijk.nl gaan. Hier staat het telefoonnummer en het aanvraagformulier, dat gemakkelijk ingevuld en verstuurd kan worden. De aanvraag wordt volgens de geldende privacyregels behandeld. Daarna volgt er vaak een huisbezoek door een ervaren contactpersoon van SISL. Tijdens dit gesprek komt veelal naar voren dat er diverse problematiek speelt. Het uitgangspunt is dat er eerst directe hulp wordt geven, maar dat het leidt tot een duurzame oplossing waarbij gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid centraal staat.

SISL steunen

De stichting wordt gefinancierd door de jaarlijkse bijdragen van de deelnemende kerken, donaties van bedrijven en particulieren. Voor nu en in de toekomst blijft SISL ook van u als donateur afhankelijk en hoopt op uw blijvende steun. In de welvaartstaat waarin ook gezinnen leven die het financieel moeilijk hebben is het belangrijk om zorg te hebben voor de medemens. Daarvoor zetten de vrijwilligers zich in. U kunt steunen via bankrekeningnr NL91RABO0310812801.