De Hervormde Kerk zet de deur wagenwijd open voor iedereen.
De Hervormde Kerk zet de deur wagenwijd open voor iedereen. (Foto: aangeleverd)

Binnentreden zonder kloppen

BROEK OP LANGEDIJK - Een gesloten deur is een universeel symbool van uitsluiting, een onbetwistbare vorm van privacy en duidelijk gestelde grenzen.

Hetgeen wat erachter ligt lijkt vrijwel onbereikbaar: het brengt je terug naar je eigen kwetsbaarheid, wanneer de sleutel niet in jouw bezit is. Een gesloten deur roept gevoelens op van het niet-welkom zijn.

En wat heeft iedereen, in deze tijd, veel te maken met gesloten deuren. Sinds de start van deze pandemie worden we er zowel letterlijk als figuurlijk mee geconfronteerd: het niet meer mogen bezoeken van onze geliefde (groot)ouders in het verpleeghuis, het niet meer kunnen uitoefenen van onze favoriete sport en zelfs het restaurant om de hoek heeft haar deuren gesloten voor onze aanwezigheid.

Deuren wagenwijd open

De Hervormde Kerk te Broek op Langedijk wil graag de deuren wagenwijd open zetten. Je bent welkom binnen, wie je ook bent, zonder te hoeven kloppen. Achter de open deuren vind je een plek waar ruimte is voor rust, een plek waar het mogelijk is om een kaarsje aan te steken en een plek waar koffie en thee aanwezig is als basis voor een praatje met elkaar. Maar bovenal vind je er een plek waarbij geen sleutel nodig is en waar iedereen welkom is.

De deuren zijn open op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur of woensdag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur op Dorpsstraat 72 te Broek op Langedijk.