Bij de jongste turners was Doorle Houwelingen de super trotse kampioen.
Bij de jongste turners was Doorle Houwelingen de super trotse kampioen. (Foto: TTL)

Bijzonder toernooi Turn Totaal Langedijk

Vervolg van voorpagina


De creativiteit van dit toernooi werd nog eens extra onderstreept door turner Bas Insing die niet aanwezig kon zijn tijdens de wedstrijd zelf.

Bas Insing

Zijn zeskamp was tijdens de voorgaande woensdagtraining opgenomen en de jury beoordeelde zaterdag zijn gefilmde prestaties en verwerkte deze in het eindresultaat. Hij werd eerste in zijn categorie en kwam tijdens de prijsuitreiking via videobellen in beeld. Het niet aanwezige publiek zag dus een turner zijn overwinning juichend thuis vieren, terwijl hij zelf niet live aan de wedstrijd meedeed… De techniek staat voor niets.

Doorle en Sepp zijn de kampioenen

Aan het slot van iedere wedstrijd kregen alle deelnemers een verdiende medaille en na de brons, zilver en goud-posities werden de vier overall winnaars van de wisselbekers bekendgemaakt. Bij de jongsten die de verplichte oefenstof turnden waren Doorle Houwelingen en Sepp Quadvlieg de super trotse kampioenen. Hun namen worden voor de eerste keer in de door Dirk Snip Sportprijzen geleverde bokalen ingegraveerd. Bij de keuze-oefenstof won Cynthia Jong voor het tweede achtereenvolgende jaar de hoofdprijs. Stefan van der Vliet wist zelfs voor een ongekende elfde keer de wisselbeker op zijn naam te schrijven.

Handstandkampioen

Tenslotte leverde het twee jaar geleden door Bakker Schoon Makelaardij geĂ¯ntroduceerde handstandkampioenschap ook nu weer spanning en vermaak op. Zeven sporters namen na afloop een fraaie beker mee naar huis: Julia de Boer, Tessel Straathof, Meadow van Wanrooij, Indy Jongenburger, Mees Kuit, Willem-Teun Schotten en Mees Bakker.