Campagnebeeld van de promofilm 'Je hoort het goed'.
Campagnebeeld van de promofilm 'Je hoort het goed'. (Foto: Aangeleverd)

Máxima steunt Muziekakkoord NHN

REGIO - Stichting Muziek Opmeer en ruim 25 andere partijen ondertekenen woensdag 25 november op Poppodium Victorie in Alkmaar het Muziekakkoord Noord-Holland Noord. Speciale gast bij deze happening is niemand minder dan Koningin Máxima.

Stichting Muziek Opmeer zet zich samen met schoolbesturen, muziekscholen, muziekverenigingen, culturele instellingen, de iPabo uit Alkmaar en overheden, in voor beter georganiseerd muziekonderwijs in de Kop van Noord-Holland. In het Muziekakkoord is afgesproken hoe het muziekonderwijs de komende jaren in vijf delen van Noord-Holland wordt vormgegeven. Het moet leiden tot structureel muziekonderwijs voor 59.000 basisschoolleerlingen in de Kop van Noord-Holland, Heemskerk, West-Friesland, Alkmaar en Heerhugowaard.

‘Good practice’

Koningin Máxima is digitaal aanwezig bij de ondertekening. Stichting Muziek Opmeer krijgt een bokaal uitgereikt waarmee ze geëerd wordt als ‘good practice' in Nederland. ‘Een geweldige boost om met veel energie - juist in deze tijd - door te gaan met het organiseren van muzikale activiteiten voor iedereen van nul tot honderd jaar”, aldus Stéphanie Burgerhout namens Stichting Muziek Opmeer. Tijdens de ondertekening zal verder de gloednieuwe campagnefilm van de stichting, getiteld ‘Je hoort het goed', vertoond worden. Meer info op

www.muziekopmeer.nl.