Afbeelding
Carolien Vriend

10 vragen aan Carolien Vriend

In de periode als leerkracht in het basisonderwijs vond ik het fijn extra tijd te besteden aan de kinderen persoonlijk, maar ja met grote groepen van rond de 30 kinderen heb je daar als leerkracht te weinig tijd voor. Op een gegeven moment werd ik gevraagd speelpraatgroepen te verzorgen in de gemeente Langedijk samen met een collega. We hadden kleine groepjes kinderen die weerbaarder wilden worden en meer zelfvertrouwen konden gebruiken. Heel fijn werk en enorm leuk om te doen. Ik wilde er verder mee en ben de opleiding voor Kindercoach gaan volgen. In oktober 2010 ben ik mijn eigen praktijk, Kinderpraktijk IRIS, gestart in het pand van Sport Paramedisch Centrum Profit op de Oester in Noord-Scharwoude. Dit jaar vier ik mijn 10-jarig jubileum!

De vraag van Frank Scholten: Waarom ben je van het onderwijs geswitcht naar kindercoach?

Wie bent u?

Ik ben Carolien Vriend, getrouwd met Robert Pouw. Samen hebben we drie kinderen: Iris, Merel en Stan. Ik ben kindercoach/-counselor en heb een eigen praktijk in Noord-Scharwoude: Kinderpraktijk IRIS. IRIS staat voor: Ieder kind is uniek, Respect voor elkaar, In jezelf geloven en Samenwerken. In mijn praktijk help ik kinderen van 4 tot en met 16 jaar met diverse hulpvragen zoals: opkomen voor jezelf, meer zelfvertrouwen willen hebben, faalangst en andere angsten, boosheid, verlegenheid, piekeren, niet kunnen slapen, weinig vrienden hebben, omgaan met pestgedrag etc. Ook ben ik Rots & Water trainer.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben de oudste dochter van Jan Vriend en Miep Goris. Ik ben geboren en getogen in Oosterblokker, een klein dorpje vlakbij Hoorn. Mijn vader was leraar op een middelbare school. Het onderwijs zit in de genen. In 1993 ben ik geslaagd voor de PABO en kreeg ik een baan als kleuterleerkracht op De Wijde Veert. In 1995 zijn we in Langedijk komen wonen.

Wat heeft u met dit dorp?

Wij ervaren Langedijk als een fijne plek om te wonen. Lekker dorps, veel voorzieningen, veel groen en natuur, en vooral gemoedelijkheid.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

Het Eilandenrijk. Ik loop er graag een rondje hard. Je kan er zo mooi de zon zien opkomen. En winters als er ijs ligt, is het er prachtig om te schaatsen. Ik kan me nog de winters herinneren dat we dwars de Noorderplas over konden schaatsen en het hele Oosterdelgebied konden doorkruisen tot aan de molen.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Onze trouwdag. We zijn getrouwd in het Regthuis in Oudkarspel bijna 23 jaar geleden. Mijn kleuterklas stond op de trappen met bogen en iemand had een draaiorgel geregeld. We hebben foto's gemaakt bij het bruggetje bij de Allemanskerk en bij de oude scheepswerf van Pieter de Wit in Broek op Langedijk. Het feest was in De Burg.

Als u burgemeester was?

Zorg en aandacht voor de jeugd in Langedijk vind ik een belangrijk punt. Ik gun het alle kinderen dat ze in een fijn sociaal dorp kunnen opgroeien waar ze genoeg ruimte hebben om lekker buiten te spelen, te sporten en veel plezier kunnen beleven. Ik zou een soort kindergemeenteraad oprichten waarin kinderen hun stem kunnen laten horen en vertellen wat zij belangrijk vinden in Langedijk.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Om daadwerkelijk een eigen praktijk te starten: het gewoon te DOEN!

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Dat het dorpse vriendelijke en groene karakter van Langedijk behouden blijft en dat voorzieningen in Langedijk blijven

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Arnold Stins, mijn buurman. Als geboren en getogen Langedijker heeft hij hier veel zien veranderen. Mijn vraag aan Arnold: Wat vind jij fijn dat niet veranderd is in Langedijk in de loop van de jaren?

Afbeelding