Er werd uitgebreid geëxperimenteerd met alle apparatuur.
Er werd uitgebreid geëxperimenteerd met alle apparatuur. (Foto: aangeleverd)

Villa Artquake aan de slag met elektronische muziek

LANGEDIJK / HEERHUGOWAARD- Donderdag deden jongeren van Villa Artquake mee aan de workshop elektronische muziek van jongerenwerker Stephan van der Linden.

Stephan had allerlei indrukwekkende apparatuur uitgestald, waar de jongeren om heen mochten gaan zitten en waar ze al snel zelf mee aan de slag mochten. Het eerste deel van de workshop bestond uit theorie via een duidelijke presentatie op een groot scherm: het verhaal achter het maken van een beat, het kiezen van een baseline, melodie, plucks en pads.

Vervolgens mochten de jongeren zelf lekker aan de slag om alles te ervaren. Er werden veel vragen gesteld en er werd uitgebreid geëxperimenteerd met alle apparatuur.

De sfeer was lekker ontspannen en er werd ook veel gelachen. Tot slot hebben de jongeren een gezamenlijk nummer gemaakt en opgenomen. Hoe leuk is dat!?

Mogelijk vervolg

De jongeren waren zo enthousiast dat ze het met Stephan al hadden over een mogelijk vervolg van deze workshop. Ook enthousiast geworden? Voor meer info of vragen kan je mailen naar cultuurcoach Mado: mado.devries@gmail.com of stuur een DM via Instagram mado_de_vries

Lokale Helden

Volgende week in deze krant de eerste eigen rubriek van Villa Artquake. Onder de titel 'Lokale Helden' licht cultuurcoach Mado uitzonderlijk, jong, lokaal talent uit.

Lees volgende keer over RANI, de 20-jarige powerhouse zangeres achter de wereldhit 'Post Malone'.

Stephan had allerlei indrukwekkende apparatuur uitgestald.
Afbeelding
Afbeelding