Reserveren voor het terras is niet nodig, wel voor een plekje in de Gasterij.
Reserveren voor het terras is niet nodig, wel voor een plekje in de Gasterij. (Foto: aangleverd)

‘We waren best nerveus toen we weer open mochten’

NOORD-SCHARWOUDE – In de elf weken voor de grote datum – tweede Pinksterdag – toen cafés en restaurants de deuren weer mochten opengooien voor de gasten, had alleen het hotel een minimale bezetting.

‘’Vanuit onze keuken in de Gasterij hebben we wel in die periode maaltijden voor de hotelgasten kunnen bezorgen en daarnaast konden mensen een complete maaltijd bij ons komen afhalen. Dat blijven we nu ook doen,’’ zegt Lara Valkering, die samen met Richard Creighton de scepter zwaait in Gasterij Hotel Molengroet. ‘’Ik moet toegeven dat toen we weer open mochten best een beetje nerveus was. Maar alles verliep heel soepel. De gasten kwamen met enige regelmaat en dat was allemaal goed hanteerbaar.’’

Terras

In de Gasterij kunnen normaal zestig gasten plaatsnemen, maar nu, door de coronacisis, de helft. ‘’We hebben wat richtlijnen samengesteld. Voordat de gasten plaatsnemen op het terras of binnen in de Gasterij, is het eerst handen desinfecteren en een korte healthcheck ondergaan. We merken dat er gelukkig begrip voor deze handelingen is. In deze bijzondere situatie hebben we gekozen voor een All day dining concept, waarbij de gasten, naast de lunchgerechten, nu de hele dag ook dinergerechten kunnen bestellen.’’ Reserveren voor het terras is niet nodig, wel voor een plekje in de Gasterij.