Ton Horseling stak samen met echtgenote Anneke en compagnons Ellen en Guido Rouwhorst de handen uit de mouwen.
Ton Horseling stak samen met echtgenote Anneke en compagnons Ellen en Guido Rouwhorst de handen uit de mouwen. (Foto: Theo Annes).

Restaurant De Burg pakte door tijdens de Lock Down

NOORD-SCHARWOUDE – Het moment dat Ton en Anneke Horseling en de compagnons Ellen en Guido Rouwhorst hoorden dat zij op 15 maart binnen een half uur zijn zaak moest sluiten en de gasten naar huis moest sturen, zal hij niet snel vergeten.

Na de bewust mededeling was het klaar. ‘’Gelukkig draaide onze traiteur en de wijntapperij gewoon door. Maaltijden bezorgen doen we al 25 jaar, maar nu lieten we onze gasten a la carte kaart bestellen waardoor we contact hielden met onze vaste gasten. Sinds 1 juni dat we voor een deel open mogen kan er nog wel afgehaald worden. Je merkt in het begin wel dat de mensen wat afwachtend zijn, maar het gaat iedere dag beter.’’ Ook bij De Burg kunnen dertig gasten plaatsnemen en als het zonnetje schijnt is het ook heerlijk om even op het terras te zitten.

Verbouwing

Het plan om met het hele team naast de activiteiten in het restaurant nog meer nuttig werk te doen, werd besloten om de grote Koepelzaal rigoureus aan te pakken. Ton: ‘’Daar was het nu tijd voor. Van de nood een deugt te maken. Met z’n allen zijn we er flink tegenaan gegaan. Schoonmaken, schuren en schilderen. De Koepelzaal gaat een plaatje worden.’’

De Burg is geopend van woensdag tot en met zondag. ‘’We zijn positief en genieten weer volop van de reuring in ons restaurant. Een leeg restaurant is niet prettig.’’