Mark Kroon van De Roode Leeuw kreeg hulp van kok Tino van Bonaire.
Mark Kroon van De Roode Leeuw kreeg hulp van kok Tino van Bonaire. (Foto: Theo Annes).

Roode Leeuw kwam laat op gang

ZUID-SCHARWOUDE – Na de mededeling van het kabinet om op zondagmiddag 15 maart binnen een half uur de cafés en restaurants te sluiten, heeft er bij heel veel ondernemers flink ingehakt.

‘’Wij zijn bijna een maand dicht gebleven en allerlei mogelijkheden bekeken om tocht iets te verzinnen om onze klanten met onze maaltijden te verblijden,’’ zegt Mark Kroon, samen met Pascal Keizer eigenaar van De Roode Leeuw in Zuid-Scharwoude.

Kok uit Bonaire

‘’We hadden wel het geluk dat we een kok troffen die niet terug naar Bonaire kon vliegen. Hij heeft Indische, Thaise en Surinaamse gerechten op de kaart gezet en daar zijn we op 14 april mee begonnen om af te halen. Een groot succes.’’

Gezelligheid

De Roode Leeuw, een gezellig dorpscafé, dat zich uitstekend leent voor een gezellig diner of avondje uit voor jong en oud.

‘’We moeten ons wel houden aan de richtlijnen van het RIVM, waarbij vooral de andere halve meter afstand het belangrijkste is. Zowel binnen als op het terras kunnen we dertig bezoekers terecht. En we waren blij dat we op tweede Pinksterdag weer open mochten. Het was best even wennen met al die regels, maar vanaf dag één is het gelukkig allemaal goed gegaan."