De routebeschrijving is gratis verkrijgbaar bij Museum BroekerVeiling.
De routebeschrijving is gratis verkrijgbaar bij Museum BroekerVeiling. (Foto: aangeleverd)

Nu ook toeristische fietsroute door Langedijk

LANGEDIJK - De bekende wandel- en fietstochten onder leiding van een gids door Langedijk en omgeving zijn dit jaar door alle maatregelen rondom het Coronavirus tot op heden niet doorgegaan. Maar voor de fietstochten is er een alternatief gevonden.

Woordvoerder Gijs Schram maakt duidelijk hoe een en ander tot stand is gekomen: “We vonden het natuurlijk reuze jammer dat we op de vraag of de wandel- en fietstochten doorgingen steeds negatief moesten antwoorden. Toen kwam ons bestuurslid Peter de Nijs met een uitstekend idee om een fietstocht uit te zetten die men individueel kan rijden.

Gedichten

Als kers op de taart zijn de nieuwe borden met gedichten van Ben Wansink en de diverse locatieborden die op veel plekken in de gemeente Langedijk staan in de routebeschrijving opgenomen.

"Zo kunnen de fietsers van hun vakantie die ze in deze omgeving vieren, extra genieten. Niet alleen door al het fraais dat Langedijk te bieden heeft, maar daar ook nog een extra aan toevoegen en dat geldt overigens ook voor niet-vakantievierders”, voegt Schram er lachend aan toe.

Gratis

De routebeschrijving is gratis verkrijgbaar bij Museum BroekerVeiling en bij Speelpark De Swaan in het Geestmerambacht.