De klok is weer goed zichtbaar door de nieuwe verlichting.
De klok is weer goed zichtbaar door de nieuwe verlichting. (Foto: Dick Huijssoon)

Kerkklok Sint Jan de Doper stráált weer

NOORD-SCHARWOUDE - De lichten van de kerkklokken in de toren van de Sint Jan de Doper stralen weer! Dankzij de succesvolle lichtjesactie zijn de lampen van de vier klokken en de wijzers vervangen door energie zuinige led-lampen.

Bijna alle duizend ‘lichtjes’ die waren gemaakt om zo aan het benodigde bedrag te komen, zijn verkocht. "Het is fijn te ervaren dat zoveel Langedijkers, parochianen en niet-parochianen, onze kerk zo’n warm hart toedragen. Helaas kunnen we u vanwege de coronacrisis al langere tijd niet allemaal welkom heten in onze kerk. We kunnen maar maximaal dertig personen per viering toelaten. Dat geldt ook voor de Kerstdagen", aldus Petra Reus van parochie Sint Jan de Doper.

Geen nachtviering

Normaal gesproken gaan ruim 2000 mensen naar een van de vier vieringen die op Kerstavond worden gehouden. "Dit jaar kunnen dat er slecht honderdtwintig zijn. Daarmee zouden we de overige 1900 mensen moeten teleurstellen en hun kerstviering ontnemen. Bovendien, welke honderdtwintig mensen nodigen we uit, en wie niet? Daarom heeft het parochiebestuur - met pijn in het hart - besloten dit jaar geen kerstvieringen op Kerstavond te houden, en ook niet op eerste en tweede Kerstdag.

Kerstwensen

"Op een van de mooiste en belangrijkste feestdagen van ons geloof, waarop de geboorte van Jezus Christus wordt gevierd, is er geen plaats in de herberg”, merkte iemand gekscherend op.

Dat is gelukkig niet helemaal het geval. De kerk is alle dagen open, en prachtig versierd. Buiten staat een grote kerstboom; die kunt u niet alleen bewonderen, maar u kunt hier ook uw kerstwensen in ophangen. En binnen staat de kerststal en branden volop kaarsen. Ook op Kerstavond. Onze kerk is dan tot 24.00 uur open. Er klinken mooie kerstliederen, en de kerk is dan nog sfeervoller ingericht."

Afbeelding