De deuren van de Hervormde kerk staan open voor wie daar behoefte aan heeft.
De deuren van de Hervormde kerk staan open voor wie daar behoefte aan heeft. (Foto: aangeleverd)

Een kerk met open deuren

BROEK OP LANGEDIJK - Het wordt dit jaar een Kerstavond zoals we het nog nooit hebben meegemaakt. Geen volle kerkdiensten of bijeenkomsten. Voor sommige mensen misschien wel een gevoel van zich verloren voelen of gemis. Wel een kerk met open deuren.

Zoals de deuren van de Hervormde Kerk in Broek op Langedijk in deze tijd drie dagdelen per week openstaan voor iedereen die daar behoefte aan heeft, zo zal ook op 24 december, kerstavond, de kerk van 19.00 tot 20.00 uur geopend zijn.

Stil

Dit jaar zonder kerstavonddienst, maar met ruimte om even tot rust te komen, een kaarsje te branden of een gesprek te voeren.

"Dit initiatief is genomen om de mensen te laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Juist in deze tijd valt er veel stil, vallen dingen weg. Mensen kunnen zich verloren voelen.

Kerstwandeling door heel Broek

Hoe mooi is het dan dat er deuren openstaan, dat je welkom bent. Gewoon heen kunnen gaan, zonder afspraak, zonder verplichtingen. Wees welkom!"

Kerstwandeling

Ook de kerstvakantie voor de kinderen zal er anders uitzien dan voorgaande jaren. Maar gelukkig is buiten spelen en wandelen gewoon mogelijk. Daarom is er een gezellige kerstwandeling uitgezet, eveneens coronaproof.

Bordjes in de tuinen

Van 20 tot 31 december hangen op verschillende plekken in Broek op Langedijk QR-codes voor de ramen of op bordjes in de tuinen. Bij iedere QR-code krijg je een filmpje te zien uit een eigentijdse variant van het kerstverhaal. Dit is een wandeling die ieder op zijn eigen tijd in eigen tempo kan doen. Vooraf opgeven is niet nodig.

Kijk voor een volledige beschrijving en route op de website van de Hervormde Gemeente Broek op Langedijk: www.pkn-hgbol.nl.