Ogen en oren gezocht

LANGEDIJK - Misschien heeft u ze al zien lopen in uw straat of wijk, de dames en heren met de gele hesjes van het Ogen en Oren project? Deze mensen zijn dagelijks op straat aanwezig om een preventieve ronde te lopen in alle dorpskernen.

Het project 'Ogen en Oren' is bedacht om de buurt veiliger te maken. Het team, samengesteld uit buurtbewoners, heeft een signalerende functie en is alert op verdachte situaties. Daarnaast hebben ze aandacht voor overlast, zwerfvuil, kapotte straatverlichting en andere gebreken in de openbare ruimte.

Het Ogen en Orenteam maakt 's avonds in tweetallen een rondje door de wijk. In een speciale Whatsappgroep maken ze met elkaar afspraken over wie, wanneer, welke route loopt. Inwoners kennen hun wijk en zien het vaak als eerste als er iets mis is. Door goede samenwerking tussen inwoners, politie en gemeente kan de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente Langedijk vergroot worden.

Het team Langedijk kan nog wat oren en ogen gebruiken! Met name in Sint Pancras, Broek op Langedijk, Noord-Scharwoude en Oudkarspel missen ze nog een aantal vrijwilligers! Loopt u mee? Aanmelden kan bij karinvandervliet@outlook.com of tel. 06-18317326.