Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Ouders en Vomar ‘redden’ de kerstlunch

OUDKARSPEL - Zondag druppelden de geruchten langzaam binnen: ook het basisonderwijs zou zijn deuren moeten sluiten. In de loop van de maandag veranderden de geruchten in bijna 100% zekerheden. Vanaf woensdag gaan de deuren dicht.

Hoe mooi hadden ze het voor elkaar op het IKC. Donderdag, de laatste schooldag voor de kerstvakantie was de kerstbroodmaaltijd gepland. Op maandagochtend werd dat paln in de prullenbak gegooid, immers, donderdag waren de deuren dicht.

Het verhaal dat zich vervolgens afspeelde laat zich deels omschrijven als een spannend jongensboek en deels als een ‘Miracle by Christmas’.

“Maandagochtend heb ik samen met het team besloten dat we alles op alles zouden zetten om de kerstbroodmaaltijd door te laten gaan. En dat kon dus alleen nog maar op dinsdag, aldus Ariane Breimer, directeur van het IKC.

“Intern konden we het allemaal wel regelen, maar alle voorverpakte etenswaren die de leerlingen oorspronkelijk donderdag mee naar school zouden nemen waren er nog niet. En er stond een bestelling uit van 500 bolletjes bij de bakkerij van de Vomar. Die zouden donderdagochtend geleverd worden”.

Een brief met tekst en uitleg aan de ouders ging maandagmiddag, digitaal, de deur uit met het verzoek om alles op alles te zetten en dinsdagochtend alle etenswaren mee te geven zodat de kerstbroodmaaltijd doorgang kon vinden.

"De volgende stap was overleggen met de Vomar. Daar had men alle begrip maar 500 witte en bruine bolletjes voor dinsdagochtend regelen was niet eenvoudig. De Vomar Oudkarspel liet zich van zijn beste kant zie; overleg en contact met het hoofdkantoor waren het gevolg. Na iets wat wel een eeuwigheid leek te duren kreeg ik het verlossende antwoord. Het werd geregeld”, vertelde Ariane Breimer. De zucht die daarop volgde gaf aan hoe spannend het allemaal was geweest.

"Dinsdagochtend stonden we in afwachting van ouders en leerlingen bij de deur”, vervolgd zij. "Nu was het aan de ouders en ik kan nauwelijks omschrijven hoe blij we waren toen om kwart over acht de eerste ouders met de etenswaren aan de deur verschenen. Werkelijk iedereen had het eten dat donderdag pas op school zou moeten zijn, meegenomen. Fantastisch om dit mee te maken. De kerstbroodmaaltijd was gered door de inzet van alle ouders en de Vomar.

Vanaf twaalf uur begon het feest voor de leerlingen, die voor deze gelegenheid speciaal hun mooiste kleding hadden aangetrokken.

Mevrouw Breimer besluit haar verhaal: "Ik vind het ronduit hartverwarmend dat iedereen zo zijn best heeft gedaan om onze leerlingen dit feest mee te laten maken. Lieve ouders en lieve Vomar, namens iedereen van het IKC maar vooral namens al die blije leerlingen: onwijs bedankt.”

Oudkarspel mag trots zijn.