Afbeelding
Trudy Visser

10 vragen aan Trudy Visser

Langedijk is muzikaal een beetje onzichtbaar geworden. Er gebeurt nu uiteraard niet veel maar er zouden meer mogelijkheden moeten komen. Ook voor de oudere jongeren. Vroeger stond in bijna elk café live muziek. Een aantal jaren geleden had je een café aan de zuidkant van Zuid Scharwoude waar regelmatig een band stond. Er was ook een tijdje een jamavond in de Schelvis. En niet te vergeten de Koog.

Antwoord op de vraag van Eg de Jong: Op welke manier ligt Langedijk voor jou, muzikaal gezien, op de kaart?

Wie bent u?

Ik ben Trudy Visser. Toen ik 10 jaar was, werd ik ongeneeslijk verliefd op de elektrische gitaar. Ik ben aan het conservatorium gitaar pop en jazz, bandcoaching en arrangeur afgestudeerd, evenals pedagogie, psychologie en didactiek. Ik speel rock, blues en swing en crossover. Ik heb in veel bands gespeeld. Dat ligt nu allemaal stil. Ik geef aan alle leeftijden gitaar en basgitaarles in Egmond aan den Hoef. Ons team geeft les op piano en keyboard, drums, (elektrisch) gitaar en basgitaar, zang en viool. Mensen met verschillende instrumenten samen laten spelen is heel mooi om te doen.

Van wie bent u dr ien?

Mijn vader kwam uit Zeeland, werd verliefd op mijn Alkmaarse moeder en ze trouwden.

Wat heeft u met dit dorp?

Als je trouwt, wil je ergens gaan wonen en mijn man is Langedijker. Ik ben dus Langedijker geworden.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

De Karper en de Boomgaard. Als je gaat wandelen zie je nog wel meer mooie plekjes.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

De 'Van sluis tot sluis' vaartochten die door de Stichting Langedijk Waterrijk georganiseerd werden. Ik zou het prachtig vinden als ze dat weer kunnen gaan doen.

Wat is uw advies aan onze burgemeester?

Er moeten podia en kroegjes komen die bandjes kunnen laten spelen. De Koog was een mooie gelegenheid. Er zou een nieuwe 'Koog' moeten komen. Een zaal waar kleine en grote bands kunnen optreden. Live muziek is altijd nog het mooiste. Mensen moeten vlak bij huis creatief kunnen zijn en kunnen genieten van muziek. En zelf spelen.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Jezelf blijven. Jezelf ontplooien. Blijf leren en geniet samen. Bijvoorbeeld door muziek te maken.

Wat zou men echt van u moeten weten?

Ik wil iedereen verliefd maken op de (elektrische) gitaar. Ik ben customizer. Dat houdt in dat ik repareer en restaureer. Eigenlijk alles wat er aan een gitaar kan stukgaan of veranderd moet worden. Ook de elektronica. Alleen lakken kan in ons klimaat weleens een probleem zijn.

Uuw opvolger?

Sabine Slink. Zij heeft ongeveer een maand geleden een bloemenzaak geopend. Hoe ga je een zaak beginnen in deze moeilijke tijd?