Hoe mooi zou het zijn als de amberboom straks volhangt met gekleurde herdenkingslinten?
Hoe mooi zou het zijn als de amberboom straks volhangt met gekleurde herdenkingslinten? (Foto: Aangeleverd)

Roparunners verkopen linten

HEERHUGOWAARD - Een enthousiast team van hardlopers traint momenteel - binnen de coronabeperkingen - voor de Roparun 2021, een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Behalve de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het goede doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Eén van de acties van Team Heerhugowaard draait om herdenklinten.

Een herdenklint is een gekleurd lint met een eigen tekst, die mensen kunnen kopen om zo het goede doel te kunnen steunen. "De linten worden opgehangen in de Amberboom, in het parkje achter het crematorium", vertelt Peter Stam van Team Heerhugowaard van de Roparun. "Het ophangen van linten in bomen is een eeuwenoude traditie in landen als China. Een boom staat symbool voor het leven. De 75 centimeter lange linten worden naar wens bedrukt met een tekst en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en met diverse lettertypes en zelfs afbeeldingen. Tot en met de Roparun, die in het Pinksterweekend gehouden wordt, hangen de linten in de boom, daarna kan men zijn eigen lint ophalen. Hiervoor wordt een speciale dag georganiseerd. Of wij sturen het lint op naar de eigenaar, dat kan ook. De prijs voor een lint is 7,50 euro en voor 1,50 extra wordt het lint naar u thuis opgestuurd. Geef het lint cadeau voor de kerst, een verjaardag of om iemand te steunen. Vermeld dit bij de opmerkingen en wij maken dan een extra lint en sturen deze naar u op. De Amberboom bevindt zich in het parkje achter het crematorium en is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren, dagelijks van 08.30 tot 17.30 uur. Zodra het lint opgehangen is krijgt u een berichtje."

Goede doelen

Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Denk bijvoorbeeld aan de op- of inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten en aan vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Ook kan het geld besteed worden aan het organiseren van een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. Meer over de goede doelen van de Roparun is te vinden op https://roparun.nl/nl/over-roparun/het-goede-doel/.


De linten zijn te bestellen via www.teamheerhugowaard.nl/acties/boomwens. Volg Team Heerhugowaard ook via

www.facebook.com/teamHeerhugowaard