Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Rotaryclub steunt Hamlin Fistula Foundation

DIJK EN WAARD - Na een indrukwekkende presentatie van Monique Rosbergen, die sinds vijf jaar op vrijwillige basis actief is als voorzitter van de Nederlandse tak van de Hamlin Fistula Foundation (HFF), heeft de Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk een financiƫle bijdrage verstrekt aan dit goede doel.

Het verhaal maakt indruk en raakt. De fistelproblematiek is eigenlijk geheel onbekend en gaat langs ons heen, als we er niet op worden gewezen, maar het heeft grote impact op vrouwen en meisjes, de hele rest van hun leven. Een fistel ontstaat na een obstructie bij een bevalling. De baby overleeft het vaak niet en in een derde van de gevallen de moeder ook niet. Als moeder het wel overleeft, dan ontstaat er, door de te grote druk die is uitgeoefend op het geboortekanaal, vaak een fistel. Dat is een opening tussen de blaas en de vagina of tussen endeldarm en de vagina die niet alleen pijnlijk is maar ook de kans op diverse infecties vergroot.

Hamlin Fistula Foundation

De Hamlin Fistula Foundation zet zich in om vrouwen met fistels te helpen. De grondleggers van de Foundation zijn Dr. Catherine Hamlin en haar man Reginald, sinds 1959 als vrijwilligers actief in Addis Ababa in Ethiopiƫ. De Foundation is inmiddels goed voor 60.000 operaties, waarna deze vrouwen hun normale leven weer hebben teruggekregen en zijn gered van sociale isolatie en armoede.

Peter Strijbis vraagt namens de Rotaryclub aandacht voor het goede en belangrijke werk van de Foundation, die geheel afhankelijk is van giften en donaties.

Kijk op www.hamlinfistula.nl voor meer informatie.