Het krat verse appels werd met liefde aangenomen van de tuinder.
Het krat verse appels werd met liefde aangenomen van de tuinder. (Foto: Theo Annes)

Tuinders delen appels uit bij Horizon

BROEK OP LANGEDIJK - Lekker, gezond en betaalbaar voedsel voor ons allemaal, dat is waar de boeren en tuinders uit de regio voor zorgen. Dinsdagochtend 13 oktober werden, in het kader van de Dutch Food Week, in het hele land ruim 40.000 appels uitgedeeld bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, scholen en voedselbanken in hun eigen regio. In Langedijk werd fruit gebracht bij de Meander en bij Horizon, waar het gezonde cadeau dankbaar in ontvangst werd genomen.

LTO Noord, belangenvereniging van boeren en tuinders en initiatiefnemer van de uitdeelactie, wil Nederlanders de waarde van onze boeren en tuinders laten zien en proeven. Nico Verduin, regiovoorzitter LTO Noord regio West: "We verbinden zo op een positieve manier de agrarische sector met burgers en consumenten en we kunnen tegelijkertijd laten zien en vertellen wat de agrarische sector voor de lokale gemeenschap betekent. Juist ouderen, zieken of hulpbehoevenden hebben het moeilijk in deze tijd en daarom wilden we iets positiefs voor hen doen."

Lekker en gezond

Elke dag zorgen boeren en tuinders voor gezond en betaalbaar eten. Daarnaast investeren ze voortdurend in manieren om nog duurzamer te produceren, bewaken ze de biodiversiteit en wekken ze energie op.

Verduin: "Dat doen ze voor ons allemaal. Dag in, dag uit zetten zij zich ervoor in om te zorgen dat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst eten en drinken op tafel hebben staan. Dat we kunnen genieten van bloemen en planten in huis en van een groene leefomgeving. En dat we onze tanden kunnen zetten in zo'n lekkere appel van Hollandse bodem."


Bij Horizon en Meander waren ze in elk geval dolblij met de gezonde verrassing.

De bewoners van Horizon kunnen de komende tijd even vooruit met al die heerlijke appels.