Prachtige zang in De Roode Leeuw.
Prachtige zang in De Roode Leeuw. (Foto: Kevin van Leeuwen)

Opnieuw spetterend optreden Artquake-talenten in De Roode Leeuw

LANGEDIJK - Artquake en De Roode Leeuw zijn een samenwerking aangegaan om jong talent uit Langedijk, Heerhugowaard en omgeving een podium te geven. Deze avond was het de beurt aan het duo Jikke (17 jaar) en Esmee (16 jaar), afkomstig uit Heerhugowaard en Alkmaar. Jikke zingt en Esmee speelt piano.

Het duo stelde zich kort voor en daarna begonnen ze met hun eerste cover. Tussen de optredens door vertelden ze kort wat over de nummers en zichzelf, wat een mooie afwisseling was. Bekende nummers kwamen voorbij, waaronder ook een aantal nummers in het Nederlands en musical nummers, omdat daar hun passie ligt.

Daverend applaus

Jikke en Esmee kennen elkaar namelijk via Oberon Theaterproducties. Het was leuk om het plezier, de passie en het samenspel te zien tussen Jikke en Esmee tijdens het optreden.

Het optreden had voor iedereen nog een tijd door mogen gaan

Het publiek werd er helemaal enthousiast van en ze kregen na ieder optreden dan ook een daverend applaus. En wat was het jammer toen ze aankondigden dat ze hun laatste nummer gingen spelen. Het had voor iedereen nog een tijd door mogen doorgaan. Maar wat een spetterende avond! Iedereen heeft enorm genoten van het optreden en de gezellige sfeer. En dit alles onder het genot van hapje en een drankje. Het was een zeer geslaagde, mooie muzikale avond!

Coronamaatregelen

Vrijdag 16 oktober zou het de beurt aan Rosalie Hink zijn om op te treden in De Roode Leeuw. Zij zou begeleid worden door pianist Jan-Simon de Smit. Door de nieuwe coronamaatregelen kan dat helaas niet doorgaan en wordt dit optreden tot nader orde uitgesteld.

Optredens en kick-off tot nader orde uitgesteld vanwege corona

Kick-Off

Helaas kan ook de Kick-Off van Artquake op 1 november in poppodium B3 niet doorgaan. Dit evenement wordt eveneens tot nader orde uitgesteld in verband met de nieuwe coronamaatregelen. Houd www.art-quake.com en Instagram/ Facebook pagina artquake.westfriesland in de gaten voor updates. Achter de schermen wordt hard gewerkt om al het jonge talent hier uit de omgeving, ook in deze lastige tijd met corona, zichtbaar te maken.

Oproep

Artquake wil creatieve jongeren graag een platform geven, ook in deze tijd en blijft activiteiten organiseren. Ben jij/ of ken jij iemand tussen de 12 en 25 jaar, die woont in Langedijk, Heerhugowaard of directe omgeving met een passie of talent voor dans, muziek, theater, taal, ontwerpen, fotografie, film of beeldende kunst? Meld je dan aan!

Artquake is altijd op zoek naar creatieve jongeren uit Langedijk en omgeving

Artquake gaat elke week een creatieve jongere promoten op Instagram en Facebook. Stuur wat jij doet met motivatie in via artquake.westfriesland@gmail.com en wie weet sta jij binnenkort op de Instagram en Facebookpagina van Artquake!

Jikke zingt, Esmee speelt piano.
Voorlopig de laatste keer muziek in De Roode Leeuw?
Afbeelding