Langedijkers in het verkeer.
Langedijkers in het verkeer. (Foto: Rodi Media/MB)

Verkeer speerpunt voor wethouder

Vervolg van de voorpagina

"Ik ga daarom in gesprek met de Sint Pancrassers om samen, tot haalbare oplossingen te komen. Zij zijn immers de gebruikers en ervaren de problemen. Een ander project wat de verkeersveiligheid ten goede moet gaan komen is het doortrekken van De Punt naar de rotonde Vronermeerweg / Nauertogt, waardoor er minder verkeer gebruik hoeft te maken van de rotonde bij de Broekerveiling. Deze rotonde wordt als knelpunt ervaren, door de intensiteit van verkeer. Het gaat om de verkeersveiligheid en we blijven in Langedijk de bestaande infrastructuur verbeteren. Dat doe ik met volle energie en gesteund door de inwoners van ons mooie dorp."

'Ik wil graag weten hoe de gebruiker de rotonde in Oudkarspel ervaart'

Verkeersveiligheid

"We hebben onderzoek naar de verkeersveiligheid gedaan en daar zijn tien locaties uitgerold die extra aandacht behoeven, daar ben ik mee aan de slag. Uit ongevallenregistratie, binnengekomen klachten van inwoners en gesprekken ontstond een duidelijk overzicht waar wat gedaan kan worden.

'We gaan fietspaden duidelijker maken door betere belijning'

We werken met korte en langere termijnplanningen, afhankelijk van de ernst van de situatie. We gaan fietspaden duidelijker maken door betere belijning, verkeersborden zullen geoptimaliseerd worden en de overzichtelijkheid bij de rotonde bij Pepsico (Westelijke Randweg-Papenhorn) heeft prioriteit. Daar gebeurde afgelopen week weer een ongeluk, dit keer met een scooterrijder, ontzettend vervelend. We willen daar zo spoedig mogelijk verbeteringen aanbrengen."

Metingen

Over de diverse rotondes zegt de wethouder: "Ik ben zeer benieuwd naar de uitkomsten van de metingen die de provincie de afgelopen tijd op ons verzoek heeft uitgevoerd bij de Largasrotonde Voorburggracht en Dorpsstraat in Oudkarspel. Hieruit moet blijken hoe de rotonde nu echt werkt. Ik heb veel tijd in dit provinciale dossier gestoken omdat er veel vragen uit de bevolking kwamen. Daarom wil ik graag weten hoe de gebruiker de rotonde nu ervaart.

Verbetering

De rotonde bij garage Tesselaar is een duidelijke verbetering, de wachttijden hier zijn veel korter. Daarnaast wil ik de doorsteek in Oudkarspel van de Kasteelstraat – Voorburggracht richting Waarland noemen. De klinkers zullen verdwijnen en plaats maken voor asfalt met rode fietsbanen zoals het al in het eerste deel van de Voorburggracht gebeurd is. Het kruispunt zelf zal ook de rode kleur krijgen, met rechts voorrang."

Iedere ouder wil toch dat zijn kind veilig de weg op kan?

Daadkracht

De wethouder is nog vol energie en daadkracht. Hij heeft de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers hoog in het vaandel staan. Hij zegt wel dat al die verbeteringen niet van vandaag op morgen gereed zullen zijn, maar is vol goede moed om de wegen in Langedijk veiliger te maken. Zijn kinderen Eva en Jan zijn nu nog jong, maar zullen over een aantal jaren ook dwars door het dorp naar bijvoorbeeld het Jan Arentsz fietsen en dat moet wel veilig kunnen. Dat wil toch iedere ouder?