Afbeelding
(Foto: Theo Annes)

Einde van bijna veertig jaar kantoorboekhandel Middelburg

NOORD-SCHARWOUDE - Wie kent de winkel niet? Centraal in Noord-Scharwoude ligt kantoorboekhandel Middelburg. Menig Langedijker komt er voor een wenskaart, een tijdschrift, een pen of een mooi boek. Per 31 december gaat de winkel dicht. Eigenaresse Marijke Middelburg stopt ermee en de zaak staat nu te koop. Een markante winkel verdwijnt uit het dorp.

Marijke Middelburg vindt het mooi geweest. Zij gaat met pensioen. "Samen met mijn man Ruud en mijn zwager en schoonzus hebben we het familiebedrijf van mijn schoonouders, dat begonnen is in Sint Pancras, voortgezet. Meerdere winkels volgden, zo ook de winkel aan de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude. Die kochten we in 1982. De kantoorboekhandel is een échte dorpswinkel, evenals die in Sint Pancras waar we heel wat jaren met veel plezier een winkel hebben gehad."

Uitdaging

"Toen mijn echtgenoot Ruud ernstig ziek werd en in december 2016 overleed, waren we reeds gestopt met de andere zaken in Heemskerk en kort daarna in Wormer. Omdat mijn zwager en schoonzus al een tijdje met pensioen waren, zette ik alleen de winkel in Noord-Scharwoude voort. Dat was voor mij best een uitdaging. Met steun van mijn kinderen en de geweldige inzet van de topmeiden die bij me werken, is het aardig gelukt.”

Einde winkel

Op 31 december valt dus het doek, maar iedereen kan nog tot het eind van het jaar voor de bekende spullen terecht, dus ook voor postkantoorzaken. Marijke: “Ik zal het winkelgebeuren zeker missen, maar er komen weer andere leuke en belangrijke dingen voor terug, zoals het genieten van mijn kleinkinderen, Nikkie van vier jaar en Dani van vier maanden. Ook zal ik wat meer tijd hebben voor mijn hobby`s zoals schilderen, gitaarspelen en motorrijden."

Bizarre tijd

Marijke sluit af met een warm woord van dank richting al die mensen die de afgelopen jaren de weg naar haar winkel wisten te vinden. "Ik wil alle lieve en trouwe klanten bedanken voor al die jaren dat ze bij ons kwamen en wens iedereen een goede gezondheid toe en laten we er vooral in deze bizarre tijd voor elkaar zijn.”

Opheffingsuitverkoop

De opheffingsuitverkoop start 2 november, houd voor de aanbiedingen deze krant in de gaten. Langedijk wenst Marijke, woonachtig in Sint Pancras, nog vele gelukkige jaren toe!