Verhalenverteller Kevin Doesburg mag, nu COVID-19 enigszins onder controle is, eindelijk weer voorstellingen opvoeren.
Verhalenverteller Kevin Doesburg mag, nu COVID-19 enigszins onder controle is, eindelijk weer voorstellingen opvoeren. ((Foto: Aangeleverd))

'Verhalenverteller' terug in theater

HEERHUGOWAARD/ALKMAAR - “In het theater vol verhalen maak je echt van alles mee”, zingt Kevin Doesburg alias ‘De Verhalenverteller’, waarna de voorstelling ‘Theater vol Verhalen’ met een magische spreuk wordt geopend. In de kindervoorstelling worden spannende verhalen afgewisseld met leuke liedjes en grappige sketches. Alles loopt alleen anders dan verwacht, waardoor de voorstelling na de magische spreuk al stil komt te liggen. De onhandige technicus Joep maakt namelijk de ene blunder na de andere waardoor vele verhalen in de soep lopen.

In 2017 verzorgde Kevin als ‘De Verhalenverteller’ zijn eerste optreden bij een scoutingvereniging met ‘Joris en de Draak’, waarna het personage in de daarop volgende jaren uitgroeide tot een herkenbaar theaterfiguur. “Op verschillende manieren heb ik 'De Verhalenverteller' kunnen ontwikkelen”, vertelt de 21-jarige Heerhugowaarder. “Zo heb ik verschillende proefopnames gemaakt en vorig jaar het kinderprogramma ‘Circus op Stelten’ op campings gespeeld. Het was de bedoeling om deze ontwikkeling dit jaar door te zetten, maar corona zorgde ervoor dat dit niet mogelijk was.”

Dynamiek

Hoewel Kevins bedrijf, Entertainment Producties Doesburg, de afgelopen periode grotendeels stil lag, werkte hij achter de schermen hard aan nieuwe theaterprogramma’s. “Het afgelopen half jaar heb drie nieuwe theatershows geschreven, waaronder het kinderprogramma ‘Theater vol Verhalen’. Daarin vertel ik verschillende verhalen, die tot leven kunnen komen. De stuntelige technicus Joep zorgt voor hilarische momenten. Hierdoor verandert de dynamiek van de voorstelling constant en blijft het leuk voor de kinderen om naar te kijken en te luisteren.”

Taalverwarring

Zo ontstaat er bij Joep taalverwarring tijdens het verhaal over het Wilde Westen; neemt Kevin de veiligheidsprocedure door met de kinderen voor zij opstijgen om een reis langs de wereld te maken en ontstaat er een grote, technische storing bij de demonstratie van Joeps laatste uitvinding. “Mijn doel voor deze voorstelling is het kind 75 minuten lang te vermaken,” vertelt Kevin. “Ze hoeven er niks van te leren en ze mogen helemaal los gaan!”


Ook muziek speelt een grote rol in de voorstelling; samen met Lars van der Meer schreef Kevin acht splinternieuwe liedjes. Hij is blij dat de maatregelen rond COVID-19 inmiddels versoepeld zijn en hij zijn kindervoorstelling eindelijk op de bühne mag brengen. ‘Theater vol Verhalen’ beleeft zaterdag 10 oktober om 14.30 uur zijn première in ontmoetingscentrum De Rietschoot in Koedijk. Uiteraard is de locatie ingericht naar de coronamaatregelen van het RIVM.


Kaarten zijn te reserveren via www.entertainmentproductiesdoesburg.nl of 06-41674139.