Zorg dat je goed voorbereid aan het solliciteren slaat.
Zorg dat je goed voorbereid aan het solliciteren slaat. (Foto: Sam Edwards)

Online workshops solliciteren

HEERHUGOWAARD - Bibliotheek Kennemerwaard en Verhelder Talent organiseren samen een serie van zes online workshops. Tijdens deze workshops leer je alles om jouw sollicitatie succesvol te maken. Je kunt aan alle workshops meedoen, maar de workshops zijn ook afzonderlijk van elkaar te volgen. Tijdens de workshops krijg deelnemers tips uit de praktijk en opdrachten om zelf te doen. Deelname is gratis.

Hoe vind je de juiste vacature? De meeste vacatures staan online. Leer tijdens de eerste workshop, 'Waar vind ik werk', woensdag 30 september de weg te vinden in de belangrijkste online vacaturebanken. Ook wordt stilgestaan bij de recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt ten gevolge van de coronacrisis.

Cv

Je curriculum vitae (cv) is de eerste indruk die je achterlaat, en die maak je maar één keer. Maar wat moet je er nou juist wel of niet inzetten? Dat hoor je tijdens de online-training ‘Hoe maak ik een goed cv’, woensdag 7 oktober.

Sollicitatiegesprek

Woensdag 21 oktober is het thema 'Hoe schrijf ik een pakkende motivatiebrief’. Tips om te gebruiken in een sollicitatiegesprek krijg je in de online-training van woensdag 28 oktober. Linkedin is een belangrijk netwerk bij het zoeken naar vacatures. Hoe dit platform werkt, leer je woensdag 4 november. In de laatste online-training, woensdag 11 november, leer je hoe je je netwerk kunt uitbreiden. Alle online-workshops beginnen om 09.30 uur.

Meld je aan

Aanmelden voor een of meerdere online workshops kan via www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Je ontvangt een dag voor de workshop een e-mail met de link om de webinar te volgen. Na de workshop is er gelegenheid om via de chat vragen te stellen. Je kunt de webinar nog een week terug kijken.