Eliana en haar moeder Natasja. Voor deze buggy is Eliana inmiddels te groot geworden.
Eliana en haar moeder Natasja. Voor deze buggy is Eliana inmiddels te groot geworden. (Foto: Theo Annes)

'Die buggy gaat er hoe dan ook komen'

Vervolg van de voorpagina

in de lengte groeit Eliana flink door, waardoor ze alweer uit de buggy is gegroeid. Zolang haar voedings- en motorische problemen nog niet opgelost zijn, raken we op deze manier onze vrijheid kwijt en komen we niet verder dan school en de supermarkt om de hoek."

Stoute schoenen

Crowdfunding bleek de oplossing, maar Natasja aarzelde aanvankelijk wel. "Crowdfunding zat al een hele tijd in mijn hoofd, maar toen er eind vorig jaar zoveel ophef over was durfde ik niet meer. Bovendien voelt het als bedelen. We hebben ook diverse fondsen aangeschreven, maar sinds 1 januari zijn de eisen nog strenger geworden en we waren het ook een beetje zat om steeds maar weer ons hele doopceel te lichten. Ik dacht 'Zoek het maar uit, ik heb geen zin meer in dit gevecht. Ik ga het zelf wel regelen'."

GoFundMe

"Toen ik een paar weken terug meermaals de naam GoFundMe tegenkwam op verschillende Facebookpagina's voor kinderen met medische problemen zette ik alle schroom opzij en heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Want die buggy komt er hoe dan ook! De kosten zijn € 1.333,07 inclusief btw en als we het geld compleet hebben gaan we hem aanschaffen. Al sinds september heb ik contact met B&S in beweging uit Hoorn, een bedrijf dat aanpassingen en materialen regelt voor mensen en kinderen met een beperking. Inmiddels is dat contact zo goed dat ze hebben besloten om deze week al de buggy te bestellen met alles er op en er aan. Dan staat 'ie maar vast klaar en hoeven we niet langer te wachten zodra het geld er is."

Blijven delen

Inmiddels komende donaties binnen. Daar is het gezin Van den Brink enorm dankbaar voor. "Al blijft het voor ons voelen als bedelen. En we zijn er helaas nog niet. Elke dag deel ik een aantal keer via Facebook de link van GoFundMe om het onder de aandacht te brengen. Elke euro die er binnenkomt is er weer één." Natasja hoopt dat andere mensen haar bericht ook willen blijven delen op social media. "Doneren staat vrij maar we zouden het superlief vinden als mensen ons willen helpen zodat we onze vrijheid weer terug krijgen!"

Ook helpen? Elke bijdrage is welkom. Steun de familie Van den Brink via https://www.gofundme.com/f/de-aangepast-buggy-voor-eliana