De 'Mad Professor' van Mad Science laat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met techniek en wetenschap.
De 'Mad Professor' van Mad Science laat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met techniek en wetenschap. (Foto: Theo Annes)

“Ik wil mijn leerlingen laten zien dat techniek tof is”

HEERHUGOWAARD-De NOORD - Buiten op het schoolplein van de Sint Josephschool in Heerhugowaard-Noord klinkt gelach en kindergejoel tijdens het speelkwartier. De miezerregen deert de kinderen niet, ze hebben een leuke dag; een show van een gekke professor in een witte jas, workshops en allerlei experimenten die ze zelf mogen doen. De 'Dag van de Leraar' (5 oktober) staat op deze basisschool in het teken van wetenschap en techniek.

‘Dag van de Leraar’ op St. Joseph in teken van Wetenschap

Door Vanessa Appelman

Om de leraren een leuke dag te geven en een dagje te ontlasten van hun onderwijstaken, heeft de school vandaag een heuse Techniekdag gepland. De organisatie Mad Science Nederland verzorgt een programma met twee wetenschapsshows en workshops voor alle klassen met als thema’s ruimtereizigers, keukenchemie en statische elektriciteit. Het is opvallend dat weinig basisscholen iets extra’s doen op de ‘Dag van de Leraar’. Ze vieren vaak wel in het voorjaar de verjaardagen van alle juffen en meesters samen. "Ik vind het belangrijk om mijn collega’s waardering te geven voor wat ze doen, er wordt al zoveel van ze verwacht. Deze dag in combinatie met een techniekdag vind ik mooi, omdat je er zo echt aandacht aan besteedt”, zegt Bianca Deinum, directrice van de Sint Josephschool.

Veel gelachen

"Als ik gelukkige leraren heb, heb ik ook gelukkige leerlingen", aldus Deinum. Daarom vindt ze het heel belangrijk dat ze plezier hebben in hun vak. "Er wordt op de Sint Josephschool veel gelachen met elkaar."

Lees verder op pagina 5

De 'Mad Professor' spreekt de leerlingen van de Sint Josephschool toe.
Proefjes doen, welk kind vindt dat nou niet leuk?!