De deelnemers waren enthousiast en blij.
De deelnemers waren enthousiast en blij. (Foto: Aangeleverd)

Bewoners Philadelphia doen mee met de Phila tot Delphia loop

HEERHUGOWAARD - Toen de begeleiders van het Louise Wentland, een locatie van Philadelphia Zorg in Heerhugowaard, hoorden dat de Dam tot Damloop dit jaar niet door zou gaan, ontstond het idee voor een alternatieve wandeltocht. De Phila tot Delphia loop. Een mooie wandeltocht door Heerhugowaard voor bewoners van Philadelphia, ouders, begeleiders en vrijwilligers.

Beweging en buitenlucht is de basis!

Beweging en buitenlucht is belangrijk voor iedereen maar zeker ook voor de bewoners van Philadelphia. Het is de basis voor een gezond leven, plezier en ontspanning. Iedereen doet het op zijn eigen manier en wat mogelijk is met zijn of haar beperking. Bij de voorgaande edities van de Dam tot Damloop werd door de bewoners van Philadelphia met veel enthousiasme meegedaan met de hardloopwedstrijden en wandeltochten. Ook dit jaar hadden de deelnemers goed getraind en veel zin om weer mee te doen. Gelukkig konden zij nu meedoen met de alternatieve wandeltocht.

Maarten en Ruben, begeleiders van Louise Wentland met een sportachtergrond, hebben de handen ineen geslagen (figuurlijk dan deze editie) en zijn aan de slag gegaan met een alternatieve editie. De tocht moest toegankelijk zijn en dus in de buurt van de Philadelphia locaties in Heerhugowaard en omgeving. Natuurlijk alles volgens de corona richtlijnen. Er werd een mooie wandeltocht van 10 kilometer door Heerhugowaard uitgezet zodat iedereen in staat zou zijn om deze te lopen.

Veel mensen hebben geholpen bij de eerste editie van de Phila tot Delphia loop. Route uitzetten, bewegwijzering, lunchpakketjes maken en meelopen als vrijwilliger met de bewoners. Een lokale supermarkt heeft het drinken en de lunchpakketjes gesponsord.

De dag zelf was geweldig. Onder een strak blauwe lucht en met een heerlijke temperatuur liepen cliënten, vrijwilligers en begeleiders de eerste editie van de Phila tot Delphia loop. Onderweg waren er een aantal pauzes, waarvan één bij locatie Louise Wentland zelf. Hier kreeg iedereen een tasje met banaan, krentenbol en sportdrank. De groep liep in het tweede deel wat uiteen, maar dat kon prima. Er waren genoeg begeleiders mee en de bewegwijzering was aanwezig.

De route eindigde op het station van Heerhugowaard, waar iedereen een medaille kreeg. Alle enthousiaste reacties hebben er toe geleid dat de Phila tot Delphia loop zeker zal terugkeren in Heerhugowaard en misschien ook wel in andere plaatsen.