Rust en natuurlijke materialen: Japandi.
Rust en natuurlijke materialen: Japandi. (Foto: ikwoonfijn.nl)

Nieuwste woontrend: Japandi

REGIO - Scandinavisch meets Japans: dat is Japandi, de nieuwste interieurtrend. Het Scandinavische interieur werd al omarmd en de komende jaren zal de Japanse interieurtrend steeds groter worden. En wat is er beter dan een mix van de twee? Beiden zijn clean, stijlvol en minimalistisch.

Bij het Scandinavische interieur zien we veel licht hout, pastelkleuren en strakke designlijnen. Geen onnodige tierelantijnen, wel prachtige vormen die de tand des tijds doorstaan. Van exclusieve designmerken tot Ikea: je kunt de Scandinavische designstijl overal shoppen. De Japanse interieurtrend is net zo verfijnd, alleen hier zien we ook donkere kleuren hout, en het gebruik van verschillende texturen, lagen en contrasterende kleurtinten. Beide stijlen zijn gekenmerkt door fijn ambachtschap en liefde voor kunst.

Japandi

De Japandi stijl kan ook licht retro zijn. Of we zien zwart of donker hout in combinatie met licht hout. De stijl is minimalistisch, wat inhoudt dat je niet je hele interieur volpropt met allerlei meubels en accessoires, maar een paar items op de voorgrond zet. Liefhebbers van de Scand-woonstijl kunnen heel makkelijk de Japandi-look in huis halen door te mixen met enkele accessoires in de kleur zwart of van donker hout.

Sterk ambachtswerk

Van de rustieke houten tafel tot de bijzondere accessoires: het past allemaal binnen de Japandi-stijl. Keramiek, hout, linnen en een accentmuur in de betonlook. Japanse theepoten en vazen maken het helemaal af. Combineer naar hartenlust natuurlijke materialen en texturen, bijvoorbeeld een juten kleed met een betonnen muur en een terracotta plantenpot met een bamboe stoel. De kleuren zijn licht en natuurlijk waardoor het geheel rust uitstraalt.

(Bron: ikwoonfijn.nl)